Seilmagasinet Shorthanded-ranking

SUVEREN: Elling Rishoff (til rors) leder SEILmagasinet Shorthanded-ranking med nærmere 400 poeng.
SUVEREN: Elling Rishoff (til rors) leder SEILmagasinet Shorthanded-ranking med nærmere 400 poeng.

Suveren ener

Neppe har noen ledet så stort på SEILmagasinet Shorthanded-ranking som Elling Rishoff fra Asker gjør nå.

Publisert Sist oppdatert

Med seier i Hollænderseilasen passerte Elling Rishoff milepælen det er å ha mer enn tusen rankingpoeng, og han er nå nesten 400 poeng foran nummer to, Rune Aasberg fra Bundefjorden. Med 3. plass i Hollænderseilasen styrket også Bundefjorden-seileren sin posisjon som en klar toer på listen.

Se hele rankinglisten.

Ludvig Daae, også han fra Bundefjorden, holder fortsatt stand på 3. plassen, men nå trues han bakfra av en tidligere rankingleder, Simen Løvgren fra Asker. Simen seiler sammen med Rune Aasberg, og i årets sesong har han klatret jevnt og trutt fra en plass godt nede i ranking-dypet og frem i teten. Nå er han bare 3,5 poeng bak Daae.

Come back fra Morten Nissen-Lie

Morten Nissen-Lie fra KNS har ikke vært aktiv denne sesongen; han har tatt et hvileår fra shorthanded-seilingen, men sesongdebuterte i Hollænderseilasen sammen med den tidligere OL-seileren Bjørn Lofterød. Det resulterte i en 5. plass, noe som sendte Nissen-Lie fra 10. til 6. plass på rankingen.

Andre klatrere det er verdt å merke seg, er Olav Mork Bjørnås fra Nesodden, som nå er inne blant de 20 beste på en 19. plass. Han avanserte fra 24. plass etter å ha blitt nummer 9 i Hollænder’n.

Avanserer mot nye milepæler

Ny inne blant de 50 beste er Tim Sandberg fra KNS, som gjorde et bygs fra 54. til 31. plass etter 2. plassen han fikk i Hollænder’n. Makkeren hans, Sigmund Andre Hertzberg fra Bærum, er for første gang inne blant de 100 beste på 82. plass (opp fra 136. plass).

Andreas Lawson, KNS har også avansert inn blant de 100 beste for første gang – til en 95. plass. Han og broren Erik ble nummer 5 i sin klasse i Hollænderseilasen.

Nye utfordringer

Om en drøy uke står blant annet Zhik Skjæløy OneStar og NM i shorthanded-seiling på programmet, og da er det flere som vil kunne pynte på poengsummen sin på rankinglisten. Påmeldingsfristen til Zhik Skjæløy OneStar løper ut i dag, fredag 2. september kl 23:59. Til NM må man melde seg på innen søndag 4. september kl 23:59. De to regattaene har henholdsvis 31 og 21 deltagere per i dag.