ÅRETS SHORTHANDED-SEILER: Etter en målrettet og imponerende innsats i Zhik Hankø OneStar ble Tim Sandberg kåret til Årets shorthanded-seiler 2021.
ÅRETS SHORTHANDED-SEILER: Etter en målrettet og imponerende innsats i Zhik Hankø OneStar ble Tim Sandberg kåret til Årets shorthanded-seiler 2021.

Tim Sandberg

Sin egen lykkes smed

«Den sterkeste mann i verden er han som står mest alene», skrev Henrik Ibsen. Og etter solseilasen Zhik Hankø OneStar i høst var Tim Sandberg nettopp det – den aller sterkeste. Alene.

Publisert Sist oppdatert

Da alle seilerne i Zhik Hankø OneStar var vel i mål og resultatlisten forelå, hadde Tim Sandberg klart å klemme seg igjennom det vesle nåløyet som kunne bringe ham, som den eneste, tittelen «Årets shorthanded-seiler 2021». Før regattaen lå Tim og makkeren hans, Sigmund André Hertzberg, likt på toppen av årets short-handed-liste. Sammen hadde de vunnet en rekke regattaer og sanket rankingpoeng nok til å ligge godt foran konkurrentene. Men i OneStar var det en ørliten sjanse for at dette kunne endres i Tims favør, men da måtte to forutsetninger oppfylles:

Dersom det deltok 20 båter eller mer i Tims klasse og han vant, ville Tim få nok poeng til å vinne tittelen alene. Med 19 båter på startlinjen, ville en førsteplass ikke gi nok poeng. Og paradoksalt nok: Båten, en Sun Fast 3300 ved navn «Hyrrokkin» som Tim skulle seile, var båten til mannen han skulle slå.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

49,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

495,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

795,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER