Informasjon fra Shorthanded Sailing Norway

SHORTHANDED: Sun Fast 3300 «Popcorn» tatt fra X.362 «Xoco» under Hollenderseilasen 2021.

Sesongstart i Son for shorthandedseilerene

Helga 3.-5. mai åpner shorthandedseilerne i Oslofjorden sesongen med samling i Son. Regien står Shorthanded Sailing Norway (SSN) og Soon Seilforening for.

Målet med samlingen er å banke rust av kropp, skrog, rigg, tau og seil. Samlingen er for alle som har lyst til å seile shorthanded og det er tilbud om å ha med erfarne seilere ombord for å få gode råd.

Programmet starter allerede fredag med tilbringerseilas fra Nærsnes og Bolærne, med ankomst Son der grillen er varm klokka 1900.

Lørdag er det lavterskel seilas hele dagen. With Marine er til stede med rib og kamera for å ta bilder og video. De vil også gi tips om seiltrim underveis. Det blir seiling hele dagen, før alle seilere samles på Olivia på kvelden for god mat og drikke. 

Søndag er det noen som drar for å seile Isbryter’n med start i Drøbak, mens resten kjører en uhøytidelig regatta over til Holmestrand der båtene kan ligge fram til starten for Skagen Race.

Påmelding til vårsamlingen er åpen fram til onsdag på SSNs hjemmeside.

Fra seilforeningene

SEILmagasinet samarbeider med en rekke seilforeninger landet rundt. Disse foreningene har egen side i magasinet med innsendt stoff. Dette stoffet blir også publisert på SEILmagasinets nettside. Denne artikkelen er innlevert av en seilforening og ikke skrevet av SEILmagasinets redaksjon, og ikke underlagt Redaktørplakaten.