Siren Sundby tar med seg noen av de dyktigste kvinnelige seilerne i Norge om bord i denne C&C 115 for å seile Færderseilasen.

Siren i spissen for Færder-lag

Siren Sundby står i spissen for en ren jentebåt med noen av de beste seiljentene i Norge. Den norske importøren Westmar AS har lånt ut en splitter ny C&C 115 til jentelaget. De satser på å hevde seg helt i toppen i seiler-norges stormønstring Færderseilasen.

Publisert Sist oppdatert

Den 9. juni arrangeres Færderseilasen for 59. gang og som vanlig er det ventet over 1000 båter på startlinjen. Det er sannsynligvis mange jentebåter med på regattaen, men aldri har konkurrentene sett enn sterkere båt enn den båten Siren Sundby står i spissen for.

- Det er kjempekult at det er en jentebåt med så mange gode seilere om bord. Jeg ser virkelig frem til å konkurrere sammen med disse. Tidligere har jeg stort sett bare seilt mot noen av dem, forteller OL-vinneren Siren Sundby.

I en hektisk eksamensperiode i København kommer hun ene og alene til Oslo for å seile Færderseilasen i en splitter ny 38 foter av merket C&C 115. Båten er helt ny i Norge og det passer godt sammen med det ferske jentelaget. 38 foteren er kåret til årets båt av det prestisjetunge amerikanske tidsskriftet Sailing World.

- Jeg får ikke så god tid til å trene, men vi satser på at en rask båt og mange dyktige seilere om bord skal hjelpe oss, sier Sundby som blir skipper og taktikker om bord.

Morten Svendsen hos Westmar som importerer C&C båtene er veldig fornøyd med at Siren Sundby er med som skipper. De bruker regattaen og prosjektet som en naturlig måte å vise frem båten på.

- Som nye forhandlere av C&C i Norge er det viktig for oss at dette blir bekjentgjort i seilermiljøet. Siden Færdern er årets første og største seilerarrangement er det derfor naturlig å vise båten her. Da vi fikk ideen om å sette sammen et rent jentelag, var Siren Sundby vårt første valg som skipper. Vi er derfor veldig fornøyd med at Siren sa ja, og at hun får med seg så mange dyktige seilere, sier Svendsen.

Laget Siren har med seg har både OL, VM, NM og andre tunge seilerfaringer med seg om bord. Jeanett Lunde er en av de få nordmenn som har deltatt i både vinter og sommer OL. I 2000 seilte hun i Athen sammen med Carolina Toll i 470. Lise Birgitte Fredriksen satser på neste OL i Yngling sammen med Alexandra Koefoed som også er med om bord. Fredriksen seilte sammen med Karianne Eikeland i OL i Athen i 2000.

Linda Kontorp seilte E-jolle i OL i 1996 og var en av de beste seilerne i sin klasse på den tiden. På fordekk på 38 foteren har den en av Norges tøffeste fordekksgaster som er en jente. Anne-Marit Hansen har seilt foran i båten i match sammenheng på guttelag.

Janett Kreftig er en av Norges beste kvinnelige Snipe seilere og har blant mye annet vunnet VM sammen med Karianne Eikeland. Pia Farstad kommer fra det krevende matchmiljøet og har også seilt mye sammen med Eikeland.

- Vi har ennå ikke funnet den som skal styre båten, men vi har en veldig dyktig rorkvinne i kikkerten, sier Siren Sundby.