Skagen Race 2019

RASKEST: «EnderPearl» er både den største og den raskeste båten ut fjorden. Den kan nå Brofjorden før vinden dreier mot syd.
LEDER: «Enderpearl» har fått utnyttet sin lange vannlinke.
DOUBLE: Eira Naustvik seiler på «Easy Match»
KVELD: Eira Nautsvik har sendt bilde fra Ytre Oslofjord.
RASK: «Proxflyer» klarer ikke å holde farten til «Enderpearl»
TET: Kl 23.00 lå «Gode Venner» som første båt, men var ikke raskest.

«EnderPearl» raskest i feltet

Det ble en trygg og behaglig start ut fra Åsgårdstrand, uten dramatikk. Det er frisk, og hastighetene høye i front. 

Publisert Sist oppdatert
TET: Kl 23.00 lå «Gode Venner» som første båt, men var ikke raskest.

Kl 23.00 er det Oceanis 51.1 «Godevenner» som ligger fremst i feltet. Elling Risoff seiler i singlehanded-klassen, og hadde første start. Farten er i følge Marine Traffic 9,4 knop, og båten ligger rett nord for svenskegrensen. Litt lengre øst befinner CNB 76 «EnderPearl» seg. Den holder en fart på 11,6 knop som er raskest av alle. Med den farten når den 76-fots lange båten Brofjorden klokken 03.00 i natt. «Proxflyer», ClubSwan 50 klarer ikke å holde farten til «EnderPearl», og seiler 11 knop. 

Heftig vind

Det er vindkast over 18 m/s på Færder Fyr, men det minker gradvis. Middelvinden var på det meste over 15 m/s, men er nå under 14 m/s. Den skal minke i løpet av natten til 9 m/s til den vil øke igjen utover morgendagen. 

– «EnderPearl» dundret forbi etter Hollenderbåen. Vi har god balanse i båten, og godt humør. Vi seiler med to rev i storseilet og stormfokk. Det fungerer bra, Har sett to båter returnere med forseilene i vannet, melder Eira Naustvik som seiler shorthandedklassen om bord i «Easy Match».

Snill start 

Alle båter startet på styrbord halser, og arrangøren hadde lagt en rekord lang start. Merket i le ga kortere vei, men en skarpere vindkel. Elling Risoff beviste at det var lurt med le start i første start, men få kopierte hans valgt, og fikk i stedet mer ustabil vind nær land. Mange startet med minimalt av duk, og hadde lite trykk ut fra start. 

SEILmagasinet var å fotograferte under starten i Åsgårdstrand. 

TRACKING: Kl 23:00 var første båt nær svenskegrensen. Hovedfeltet lå mellom Hollenderbåen og Torbjørnskjær.
FÆRDER: Vindobservasjonene viser at det er kraftig vind, men ikke ekstremt.
RASK: «Galactic Viking» skulle nok hatt rommere vind for å få ut sitt potensiale. Båten holder en fart på 9,4 knop, og ligger et godt stykke bak «ProxFlyer»