KURSLEDER: Jan Petter Meringdal i Lunde Båt synes det er synd at ikke alle må ta båtførerprøven.
GØY: Båtførerprøven kan tas kombinert med seiling i syden. Her tar Kjærsti S. Susrud en pause fra pensumlesing i Kroatia.

– Gir blaffen i kunnskap

Åtte av ti båtfolk er positive til obligatorisk båtførerprøve, viser en undersøkelse Synovate har gjort for Seilas. De fleste gir likevel blaffen i å ta båtførerprøven selv, og kunnskapsnivået er lavt.

Publisert Sist oppdatert

Et stort flertall av båtfolket stiller seg positive til den obligatoriske båtførerprøven som ble innført i fjor. Hele 84 prosent er for de nye kravene, og bare seks prosent er imot, viser Synovate-undersøkelsen, som ble gjennomført for Seilas nylig.

Eldre båtfolk er i større grad for båtførerbeviset enn yngre. Hele 87 prosent av de over 55 år er positive til obligatorisk båtførerprøve, mens det er 75 prosent som er positive i alderen under 55 år . Også de som går med planer om å kjøpe ny båt de nærmeste 12 månedene er mer positive enn båtfolk flest. Her 91 prosent for ordningen. Men den positive holdningen til båtførerprøven avspeiles ikke i interessen for båtførerkurs. ­

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER