Lavere verdi, lavere oppgjør

STORE KONSEKVENSER: Har du en eldre båt kan et mastehavari koste deg dyrt. Du kan risikere kun å få tilbake pengene for en verdi av en gammel mast, ikke hva det koster deg å kjøpe en ny. Det kan gjerne koste mer enn hva båten er verdt. (Arkivfoto ...
KAOS: Slik så det ut under dekk i «Drømmen» etter at båten hadde veltet på land.

Er båten din riktig forsikret?

Da en spinnaker på 100 kvm falt i sjøen, ble forsikringsoppgjøret 460 kroner. Er du klar over hva forsikringen din sier om aldersfradrag på seil og rigg? Forsikringsselskapene har ulik praksis når det gjelder oppgjør, og det er forskjell på stående rigg og seil.

Publisert Sist oppdatert

Det var da den klassiske treseileren «Carmen» mistet en spinnaker fra 1997 i sjøen sommeren 2011, at eieren av båten, Norsk Treseiler Klubb (KTK), fikk seg en real overraskelse. Da forsikringsselskapets beregninger ble gjort og erstatningstabellene fulgt, endte erstatningssummen på lusne 460 kroner. Prisen for en tilsvarende ny spinnaker ble fastsatt til kr 27 300, og ettersom spinnakeren var 14 år gammel, ble erstatningsverdien redusert til 20 prosent av opprinnelig verdi, slik det stod i selskapets tabell; det vil si kr 5460. Når så egenandelen på kr 5000 ble trukket fra, fikk KTK et forsikringsoppgjør på 460 kroner.

Det kan med andre ord være vel verdt å sjekke forsikringen og bli klar over hvordan det forholder seg med erstatning dersom riggen skulle gå over bord eller seil ryke.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER