30 år i 22 fot

– Sjøen og båten er hjemmet mitt, og det jeg vil er bare å seile rundt i verden.

Publisert

Jeg kom seilende fra Trinidad og kastet anker utenfor Grenadas hovedstad, St. George’s. Det lå en del andre seilbåter for anker i bukten, pluss en bitteliten, blå og litt loslitt båt. En antydning større enn en seiljolle, men ikke mye. Om bord traff jeg den 64 år gamle engelskmannen Nicolas Koffman, eller «Nic» som han er kjent som blant venner. Jeg trodde han brukte den lille båten til lokal seiling langs kysten, men det skulle vise seg at jeg tok grundig feil.

For 35 år siden solgte Nic huset sitt i Syd-England og kjøpte seg denne lille seilbåten. Pengene fra hussalget har han levd på siden. Båten ble bygd i Sussex i 1970, den er 22 fot lang og veier tre tonn. Akkurat det Nic mente han trengte for å komme seg vekk fra «that island with all the unfriendly people» – som han kaller England.

Han hadde den gangen ingen kvinner i livet sitt som fortjente å få en båt oppkalt etter seg, så den fikk i all enkelthet navn etter stedet den var bygd – og båttypen: Mc Wester Rowan. Dermed kunne Nic legge England bak seg og seile ut over Den engelske kanal i «S/W Sussex Rowan». Fabrikken som bygde denne båttypen er for lengst nedlagt, men ifølge Nic er denne typen båt noe av det beste og tryggeste man kan ferdes i på havet.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS