UTFORDRING: Økt båtsalg og redusert opplagsareal på land gjør at det kan bli kamp om opplagsplassene i vinter.
UTFORDRING: Økt båtsalg og redusert opplagsareal på land gjør at det kan bli kamp om opplagsplassene i vinter.

Kamp om de beste opplagsplassene

Trykket på gode vinteropplagsplasser har aldri vært større. Båtsalget er hetere enn noen gang og verksteder melder om lange ventetider for reparasjoner. Nå skal båtene på land og det kan by på utfordringer.

Publisert Sist oppdatert

Allerede i sommer var flere av de store innendørs opplagsplassene i Oslofjorden fullbooket, viser en rundspørring SEILmagasinet sammen med Båtmagasinet har foretatt.

– Vi er bare midt i august og må avvise folk hver dag. Jeg kan ikke huske å ha opplevd noe sånt før, sier Jørn Hennig i Vrengen Maritime.

– Her står guttene på for å ta unna. Dette er vår hittil travleste høst, trolig også som en følge av et år med svært godt båtsalg, sier han. I år har Vrengen også overtatt virksomheten til Tor Arne Thorsen i Medø Marina litt lengre øst i Vrengensundet. Utvidelsen her representerer ikke noen betydelig bedring av opplagskapasiteten, for endel av kundemassen følger med over. Innen sesongen er avsluttet skal Vrengen ha vinterkonservert og lagret innpå 650 båter, enten i krympeplast utendørs eller inne i hallene.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS