Veivalget

Solide eller optimale båter i Volvo Ocean Race?

Solide eller optimale båter i Volvo Ocean Race?

Bør Volvo Ocean Race-båtene kunne tåle å seile i all slags vær de kan forvente under regattaen? Det er spørsmålet vi stiller i denne ukens «Veivalg».

Publisert Sist oppdatert

Etappen fra Singapore til Qingdao ble i tøffeste laget for VO 70ene som seiler i Volvo Ocean Race. De fikk storm midt i mot, og en etter en knakk båtene bokstavelig talt sammen og måtte bryte. Kun fire båter fullførte etappen.

Spørsmålet er om ikke båter som skal seile jorden rundt, må tåle det som måtte komme av vær – enten vinden kommer forfra eller aktenifra. Det er tross alt en lek med elementene, og da må man ha utstyr å leke med som tåler hva elementene har å by på av forutsetninger.

Eller er dette bare kun et gammeldags synspunkt?

I en så tøff konkurranse som Volvo Ocean Race er, der så mye prestisje og så mye penger står på spill, må man akseptere at farkostene som seiles, er marginalt bygd. I et havets Formel 1-race kan man ikke vinne med en båt som er altfor solid og tung, slik at man er nødt til å ta sjanser. Og så får det heller bære eller briste.

Hva synes du? Bør VO 70ene være bygd slik at de skal kunne tåle all slags vær i ordets rette forstand, eller er det noe av spillet at båtene er bygd optimalt og på grensen?

Gi din stemme til kjenne i denne ukens «Veivalg».