Kulingtemmeren

Stormen «Tor» skremte mange vinteren 2016, men ikke Erik Martin Aanderaa. Han dro ut alene på havet for å trene på å bli god til å takle slikt vær. Og det har han fortsatt med.

Publisert Sist oppdatert

44 knop viste knopmåleren da Erik Martin Aanderaa kom ordentlig utpå og inn i Tors favntak. Termometeret var ikke mye over null, vinden var kald og tung. En liten flik av genuaen var rullet ut. Det var alt. Ikke noe storseil; det lå godt surret på bommen. Likevel gjorde Contessa 35-en hans, «Tessie» fra 1970-tallet, gode seks knop. Det var antydning til sjørokk. Hvitt kav drev av bølgetoppene. Inne i havnen i Haugesund – i det langt lunere Karmsundet – hadde han rigget seg til med GoPro-kameraer i mastetoppen, på hekken og han hadde ett for hånden. Turen ble foreviget til en hel Facebook-verden. Og den skapte diskusjon. Per januar 2017 er filmen sett snart 120 000 ganger.

– Jeg dro ut for å trene på å bli god til å takle slikt vær. Jeg dro ut for å se hvordan båten og jeg taklet det, forteller Erik Martin Aanderaa.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS