VM U23 Risør

Mathisen viser tenner.

Med 3. og 1. plass idag viser Tomas og Mads Mathisen at de kan henge med de beste

Publisert Sist oppdatert

Det var nok en dag med frisk vind i Risør, og på ytre bane blåste det over 10 m/sek på det meste, med strøm som gjorde sjøen grov og krass. Arrangøren gjorde trolig et kĺokt valg da de la 49erFX og Nacra17 til henholdsvis Østerfjorden og Byfjorden der det er mer beskyttet.

Brødrene Mathisen snuser på medalje i 49er klassen, men da kan de ikke tillate seg 12. plasser som de fikk i dagens første seilas. I intervjuet forteller de hva som skjedde, også om de øvrige seilasene. Med seks seilaser igjen å seile er kampen om medaljer stadig åpen selv om der nok er lite å gjøre med New Zealenderne Isaac McHardie og William McKenzie. - Banene her er de vanskeligste vi har seilt på, men vi har etter hver funnet flyten og mønsteret i vindkantringene, sier McHardie som roste banemannskapene. 

I 49erFX leder de nybakte svenske mesterne Vilma Bobeck og Malin Tengstöm, mens de norske debutantene Pia Dahl Andersen og Nora Edland nok fant forholdene tøffe i dag.

Nacra17 gjennomførte sine seilaser foran publikum på Damskipsbryggen og 2-300 ivrige tilskure fikk med seg klasseklubbkapteinen Ben Remockers saklige kommentarer. Her er ingen norske båter med og det er stadig italiensk ledelse ved Gianluigi Ugolini og Maria Giubilei.