Volvo Ocean Race

Etappe 10, fra Cardiff til Gøteborg, dag 4 ombord MAPFRE, Antonio Cuervas-Mons får seg en dusj.

Mot ulidelig spennende avslutning

«MAPFRE» leder knapt, men «Brunel» har størst fart og kan vinne strekket til Gøteborg. I så fall vil det siste etappe avgjøre hele racet.

Publisert Sist oppdatert

«Brunel» har det siste døgnet seilt jevnt og trutt innpå ledende «MAPFRE», og kan i løpet av de neste timene overta ledelsen når båtene befinner seg i kulingen utenfor norskekysten. I skrivende stund ligger «Brunel» på 2. plass bare 0.5 nm bak. Skulle det lýktes den formsterke nederlandske båten å vinne etappen, og dersom «Dongfeng» holder 4. plassen den har i øyeblikket, vil de tre båtene ligge så likt at den som kommer først av dem på den 11. og siste etappen til Haag vil vinne racet. «Dongfeng» vil, med mindre båten vil bli utsatt for havari få et bonuspoeng for beste utseilt tid over hele racet. 

Etappe 10, fra Cardiff til Gøteborg, dag 4 ombord Dongfeng. 13 Juni, 2018.Kevin Escoffier til rors.

 

Med den plassering båtene har i øybelikket, er dette rekkeførlgen i Gøteborg:

1. «MAPFRE» 67 p

2. «Dongfeng» 65 p (inkl. bonuspoeng)

3. «Brunel» 63 p.

 

 

 

  

«Brunel», outsideren som kan avgjøre det hele.

Om «Brunel» er først i Gøteborg, noe som er meget mulig, vil dette være rekkefølgen:

1. «MAPFRE» 65 p («MAPFRE» går foran på bedre score i in port seilasene)

2. «Dongfeng» 65 p 

2. «Brunel» 65 p.

Med andre ord er det duket for den mest spennde avslutning i racets historie når båtene legger ut på siste og korteste etappe 21. juni. De første båtene er ventet til Gøteborg i løpet av natt til fredag. Kun 7.2 nm skiller de seks første båtene så her er det snakk om minutter og sekunder mellom dem, og selvfølgelig muligheter for endringer i rekkefølgen.