Volvo Ocean Race

JOMFRULAND: Frisk vind gir løpsendring på siste etappe.

Siste etappe via Norge

Frisk vind gir revidert løp på siste etappe. Volvo Ocean Race avsluttes med to runder rundt virtuelt merke ved Jomfruland

Publisert Sist oppdatert

Den 11. og siste etappen i Volvo Ocean Race var opprinnelig oppgitt til 700 nautiske mil, med planlagt målgang i Haag 24. juni. Sterk vind gjør at løpet nå må forlenges for at tidsskjema skal holdes. Etappen blir forlenget til 970.8 nm og båtene skal to ganger rundt merke nord-øst for Jomfruland. 

I Norge mot kveldingen

Etter starten i Gøteborg kl 1400 idag får båtene kryss direkte til Norge, før de setter kursen mot Aarhus der de skal runde før de på ny setter kursen nordover, igjen til samme virtuelle rundingsmerke i Langesundsfjorden nord-øst for Jomfruland. Deretter går kursen langs sørlandskysten sørover til Lindesnes der de møter kuling fra vest-nord-vest som vil gi rask seilas mot målet i Haag.

Båtene ventes å komme opp under norskekysten tidlig på kvelden idag og igjen en gang i løpet av ettermiddagen i morgen. For publikum er ikke veien lang fra Kragerø eller Langesund til å se båtene på nært hold.

Runder merke vest i Langesúndsfjorden

Avslutningen på årets Volvo Ocean Race blir den mest spennende i historien, med tre båter som har likt utgangspunkt foran siste etappe. Den av «MAPFRE», «Brunel» og «Dongfeng» som kommer først i mål, blir vinneren av jorden rundt regattaen. Hvilken båt som vinner til slutt er helt åpent, selv om «Brunel» har vist best form på de fire siste etappene med tre første og en 2. plass. Måten de passerte «MAPFRE» på utenfor Jæren var demoraliserende for konkurrenten, men at det nå blir kamp til siste stund er det ingen tvil om.