World Sailing Championship

Hermann Tomasgaard vant medaljefinalen og sikret kvoteplass til OL
Hermann Tomasgaard vant medaljefinalen og sikret kvoteplass til OL

Fire norske kvoteplasser til OL

Status etter VM i Aarhus er fire kvoteplasser til OL og to norske medaljefinaler

Publisert Sist oppdatert

Laser

Hermann Tomasgaard vant fredagens medaljefinale og sto med det for den beste norske prestasjonen under dette mesterkapet. Hele 165 båter fra 65 nasjoner deltok i regattaen og Tomasgaards 6. plass sammenlagt er derfor bemerkelsesverdig, samtidig som det er hans beste resulat i et internasjonalt seniormesterskap noensinne. Han kvakifiserte nasjonen til OL sammen med Australia, Brasil, Kroatia, Kypros, Estland, Finland, Frankrike, Tyskland, Storbritannia, New Zealand, Peru, Sør Korea og USA.

Laser Radial

Line Flem Høst startet regattaen sterkt og var lenge maedaljekandidate i Laser Radial. Mot slutten raknet det for KNS seileren som tilslutt endte på 23. plass av 119. Likevel kvalifiserte hun Norge til OL i 2020, sammen med Belgia, Canada, Kina, Danmark, Finland, Frankrike, Tyskland, Storbritannia, Hellas, Ungarn, Italia, Nederland, Polen, Sveits, Sverige, Tyrkia og USA.

RS:X                                                                                                                                                                                                                                 

Sebastian Wang-Hansen gjennomførte sin beste regatta på lenge da han endte på 17. plass i et felt på 85 seilbrett under VM for OL klassene i Aarhus. Det holdt til norsk kvoteplass til OL sammen med Kina, Frankrike, Hellas, Israel, Italia, Nederland, Polen og Spania. Maria Mollestad deltok ikke i mesterskapet. 

49er FX                                                                                                                  

Ragna og Maia Agerup var ikke de største norske favorittene i 49erFX etter at Helene Næss og Marie Rønningen tidligere i sommer ble europamestere i klassen. KNS jentene sto imidlertid for  en flott serie og endte på 9. plass sammenlagt etter 8. plass i medaljefinalen. Det ga OL plass til Norge sammen med Australia, Østerrike, Brasil, Danmark, Storbritannia, Nederland og New Zealand. Her deltok 60 båter fra 25 nasjoner.

Fire kvoteplasser må man se seg godt fornøyd med, selv om man også hadde regnet med Finnjolleseileren Anders Pedersen i dette selskapet. 13. plass holds imidlertid ikke denne gangen og Pedersen som er å regne som et av våre sterkeste kort i OL om to år må nå kvalifisere seg gjennom klassens VM i 2019.