World Sailing Championship

Hermann Tomasgaard hadde den beste serien i manns minne
Hermann Tomasgaard hadde den beste serien i manns minne

Klare for medaljefinaler

De norske Laser- og 49erFX seilerne er klare for medaljefinaler.

Publisert Sist oppdatert

Hermann Tomasgaard er klar for morgendagens medaljefinale i Laser etter at gullfinalene ble avsluttet idag. Han ligger på 7. plass med bare fire poeng opp til 5. plassen. Bakover har han 11 poeng til gode til 8, plassen.  Line Flem Høst endte på 23. plass i Laser Radial etter lenge å ha vært med i medaljekampen. Ingen medaljefinalen denne gangen, og heller ingen kvoteplass til OL i Laser Radial. Neste kvalifiseringsmulighet blir i klassens VM i 2019.

- Det er selvfølgelig kjipt", sier Line, - og jeg har da grått noen krokodilletårer i godt selskap. Men jeg må erkjenne at jeg ikke har nok erfaring ennå til å håndtere en situasjon som dette. Det er mentalt veldig tøft, og jeg ser at de andre seilerne i toppen har en erfaring som jeg ikke har ennå. Jeg har lært en masse, og har jo oppdaget at jeg kan seile godt nok til å slå de beste. Så det er mye bra å jobbe videre med etter Aarhus, sier hun.

Ragna og Maia Agerup hadde 9, 22 og 15 plass i dagens seilaser. 8. plass sammenlagt betyr medaljefinale lørdag. De har seks poeng opp til 6. plass, men pustes i ryggen av båtene bakfra.