Laser EM

Alle norske til gullfinaler

De norske seilerne er i angrepsposisjon foran tre dager med gullfinaler

Publisert Sist oppdatert

Alle de tre norske seilerne har levert i kvalifiseringesselasene, men alle kan forbedre seg i gullfinalene som går over tre dager og som starter torsdag.

Hermann Tomasgaard avsluttet kvalifisertingen med 2. plass og ligger på 12 plass blant de europeiske båtene. Dette er nok noe svakere enn forventet, men viser at det er vanskelig å seile en jevn serie. Hermann har 19. plass som dårligste tellende og ligger lik med den gode cyprioten Pavlos Contides, men en stykke bak ledende Lorenzo Chiavarini GBR. Britene leder forøvrig tredobbelt i EM. Tar man listen over samtlig, også utenom Europa, ligger Tomasgaard på 19. plass. Nasjonsmessig er han 11. 

21/05/19 - Porto (POR) - Laser Europeans Porto 2019 - © Neuza Aires Pereira
21/05/19 - Porto (POR) - Laser Europeans Porto 2019 - © Neuza Aires Pereira

Blant jentene er ikke uventet Line Flem Høst den beste av våre, men også Caroline Rosmo har seilt en god serie og er kvalifisert til Gullfinale. Line hadde sin dårligste dag onsdag, med 10. og 24. plass, men er likevel rimelig fornøyd med kvaliken. Det er små ting som mangler og i dette tette feltet er det nettopp de små ting som skiller mellom en god og en middels plassering. Line er 7 i EM og 11 om man regner samtlige. Nasjonsmessig er hun 10. Hennes danske treningskamerat Anne-Marie Rindom leder klart. Caroline Rosmo hadde 13 og 9 onsdag og er 17 i EM. I hele feltet ligger hun på 25. plass, en bestenotering i et internasjonalt seniorfelt for henne.