IMPONERER: Helen Næss og Marie Rønningen er jevnheten selv. Nå også med toppresultat.
IMPONERER: Helen Næss og Marie Rønningen er jevnheten selv. Nå også med toppresultat.

Bedre og bedre dag for dag

FX-jentene avsluttet dagen med seier og Fadler Martinsen/Steller Mortensen hadde også sin beste dag i Nacraen.

Publisert Sist oppdatert

Helen Næss og Marie Rønningen imponerer med jevn seiling i den krevende 49erFX-klassen. I dag lyktes det også for jentene å få den etterlengtede seieren som de plantet i siste seilas etter en god start og fint treff på vindkantringene på den første kryssen.

Ved første merke lå de på 2. plass, men kom seg altså forbi og sikret seier i 10–12 knops vind, en styrke de åpenbart trives bedre i enn når det råblåser. Jentene befinner seg nå i klassens toppnivå og har til nå kun BRA, AUS, NED, NZL og SWE foran seg, med mange kjente navn bak.

Og med bare halvseilt serie bak seg og dagens seier, møter de avslutningen av regattaen med stor selvtillit.

Gjennombrudd for Nacraen

Nicholas Fadler Martinsen og Martine Steller Mortensen har fått sitt internasjonale gjennombrudd i denne regattaen. Etter dagens 3., 4. og 14. plass er laget på 13. plass, med stø kurs mot gullfinale, som var målet for regattaen.

Pedersen følger opp

Anders Pedersen i fin flyt.
Anders Pedersen i fin flyt.

Mens Skiff og flerskrog har sitt EM i Weymouth, er Finnjollene samlet for å gjøre opp kampen om sitt EM i Athen. Dagens ene seilas ble en bekreftelse på at Anders Pedersen har formen inne. Med 10. og 30. plass ligger han på 7. plass sammenlagt, etter at den siste kan strykes, med bare GBR, NZL, TUR, ARG, HUN og FRA foran seg. Stø kurs mot OL-plass.