SURVIVAL OF THE FATTEST, Nation: NOR, Sail n: 8234, Skipper: Eivind Melleby, Crew: Joshua Revkin
SURVIVAL OF THE FATTEST, Nation: NOR, Sail n: 8234, Skipper: Eivind Melleby, Crew: Joshua Revkin

Bronse til Melleby

Eivind Melleby la idag bronse til samlingen av VM medaljer. Gull og sølv har han fra før

Publisert Sist oppdatert

Kampen om VM gullet sto mellom tre tidligere verdensmestere, Mateusz Kusznierewicz, mester i 2008, Augie Diaz i 2016 og Eivind Melleby i 2017. 

Mateusz Kusznierewicz og Bruno Prada:
Mateusz Kusznierewicz og Bruno Prada:

Mateusz Kusznierewicz som nå seiler med Bruno Prada, trakk til slutt det lengste strået med seier i dagens seilas som var mesterskapets siste. Prada, BRA sin femte tittel. Eivind Melleby og Josh Revkin avsluttet VM med 3. plass og tok med det bronse sammenlagt. Sølvet gikk tapt etter at dommerne gjorde om beslutningen om å gi redress i gårsdagens andre seilas. 5. ble derfor til 11 plass i denne seilasen og det norsk-amerikanske laget måtte demed gi sølvmedaljene til Augie Diaz og Henry Boenig, USA som ble nummer åtte i den siste seilasen. 

Topp på rankingen

Eivind Melleby befester med bronsemedaljen topp posisjonen på Starseilernes ranking foran Robert Scheidt og Diego Negri. Gull, sølv og bronse fra de tre siste verdensmesterskapene gjør Melleby til en av tidenes beste Starbåtseilere, og plasserer ham i samme kategori som Paul Elvstrøm, Pelle Pettersson, Lowell North, Buddy Melges, Dennis Conner, Paul Cayard, Torben Grael, Fredrik Löof, Ian Percy og andre av seilsportens superstjerner. 

Star VM 2019
Star VM 2019

Trekker til seg de beste

Etter at Star forsvant fra det olympiske programmet har interessen for klassen vært holdt ved like takket være Star Sailor League som stadig trekker de beste seilerne til klassen. De fleste stjernene var med i årets VM, med unntak av Robert Scheidt, Fredrik Lööf og Mark Mendelblatt for å nevne noen. Det tar imidlertid ikke bort glansen av Mellebys prestasjon i dette mesterskapet.