Risør Trebåtfestival

Mastebrekk i Risør
Mastebrekk i Risør

Dramatisk regattastart for meterbåtene

Mastebrekk for 12 meteren «Wings» I den friske vinden utenfor Risør torsdag

Publisert Sist oppdatert

Regattasjef Frans Karlson besluttet å stoppe regattaen for 8 og 12 meterne etter to seilaser torsdag. Da hadde vinden nådd mer enn 20 knop som var maksimalgrensen seilerne og regattaledelsen hadde satt under skippermøtet tidligere på dagen. Likevel ble det for tøft for årets europamester  i 12 meter klassen, danske «Wings» med skipper Philipp Skafte-Holm. Etter å ha gått i mål foretok båten en jibb uten å ha full kontroll på lensetakkelet, og dermed var uhellet ute. En redningskrysser som befant seg i området var raskt på plass og bukserte båten til Holmen der den brukne masten ble tatt på land. Siden ble båten buksert, blant annet av Trebåtfestivalens/Seilmagasinets pressebåt, over til stenmoloen ved de andre meterbåtene.

Masten løftes på land på Holmen
Masten løftes på land på Holmen

For Skafte-Holm og mannskapet var havariet dobbelt ergelig ettersom de hadde en første on en andreplass så langt i regattaen som avsluttes lørdag. Nå må de følge resten av regattaen fra sidelinjen.

Finsk/norsk i 8 meter.

I 8 meter klassen der Kong Harald deltar med sin «Sira» fra 1938 ble det to jevne seilaser der finske «Luna» vanf den første med «Wanda», Lars Ingeberg på 2. plass. I den andre seilasen ble rollene byttet om. «Sira» kom på 3. plass i begge seilaser.

«Sira« på frisk lens
«Sira« på frisk lens