49erFX

Helene Næss og Marie Rønningen
Helene Næss og Marie Rønningen

Fin generalprøve for FX-jentene

Helene Næss og Marie Rønningen i rute foran EM

Publisert Sist oppdatert

13 mai starter EM i 49er, 49erFX og Nacra17 på OL banene fra 2012 i Weymouth, og aggarngøren har testet baner, utstyr og mannskap foran den store regattaen. Seilerne har også benyttet sjansen til å teste formen og de beste i verden, også utenfor Europa, stiller opp.

Helen Næss og Marie Rønningen skal forsvare EM tittelen fra ifjor, men får nok en tøff oppgave. De beste i verden anført nummer en og to på verdensrankingen, Martine Soffiatti Grael og Kahena Kunze fra Brasil og Alexandra Maloney og Molly Meech fra New Zealand. Disse to lagene var også nordmennenes treningskamerater i vinter, så de tre lagene kjenner hverandre godt.

God generalprøve

I treningsregattaen som ble avsluttet mandag etter åtte seilaser, endte det norske paret på 5 plass av 41 båter, bak Tyskland, Danmark, New Zealand og Brasil, men foran Australia, Nerderland og Storbritannia.

I 49er ble Tomas og Mads Mathisen fra Risør nr. 28. De får senere i sommer fordelen av hjemmebane når Risør skal arrangere VM U23 for de samme klassene som nå møtres i Weymouth.