EM Laser

Gode norske jenter i Portugal

Line Flem Høst seilte bra på åpningsdagen, men også Caroline Rosmo kan bli å regne med i mesterskapet

Publisert Sist oppdatert

 

Line Flem Høst EM 2019
Line Flem Høst EM 2019

Line Flem Høst har hatt en god oppkjøring til mesterskapet og treningssamarbeidet med danskene, først og fremst til Anne-Marie Rindom har fungert bra. Dagen bød på lett vær med 3-6 knops vind, men med trykkforskjeller og vindkantringer som gjorde det vanskelig å seile. Line gjorde ingen store feil underveis og var jevnt oppe i sitt felt som teller mer enn  60 båter. 5. og 6. plass var definitivt godkjent, med 7. plass sammenlagt etter første dag. Hun seiler fort, er trygg og har god selvtillit.

Caroline Rosmo er også på full fart oppover i klassen. Hun har tidligere i sesongen vist lovende takter, men seiler i en annen pulje enn Line så det er vanskelig å sammenligne de to, men dagens 19. og 8. plass er en fin start. Hun ligger på 21. plass, rett foran USAs Paige Railey.

Slet med startene

Hermann Tomasgaard, norsk medaljekandidat
Hermann Tomasgaard, norsk medaljekandidat

Hermann Tomasgaard som vant verdenscupregattaen i Miami tidligere i år og har generelt vist seg som en av verdens beste denne sesongen, fikk det ikke helt til i startene idag. - Jeg strever litt med spennningsnivået, sier han. Med middelmådige starter er det tungt å seile seg opp, og særlig i den første ble det vanskelig. 19. plassen ble avløst av 3. i den andre. Får han skikk på startene sine, er han med i toppkampen. Fart og taktikk er det ingen ting i veien med.