Innfridde: Mathias Berthet og Alexander Franks-Penty vant suverent i junior VM
Innfridde: Mathias Berthet og Alexander Franks-Penty vant suverent i junior VM

Gullgutter i Gdynia

Mathias Berthet og Alex Franks-Penty safet seg gjennom de siste seilasene og tok et overlegent mesterskap

Publisert Sist oppdatert

Mathias Berthet og Alexander Franks-Penty har vunnet alt de har stilt opp på i 29er denne sesongen. At de skulle vinne World Sailings junior VM var derfor ingen stor overraskelse, men etter den knepne seieren fra ifjor da de vant med samme poengsum som seilerne fra New Zealand, smakte dagens seier ekstra godt. Da sluttstrek ble satt var de norske guttene 24 poeng foran finnene på andre og et hav foran austraierne på 3.

I dag seilte guttene safe, først og ffremst for å passe på finnene, men før siste seilas var mesterskapet avgjort. - Det har vært en fryd å være sammen med disse guttene, sier lagleder og trener Peer Moberg. - De er totalt fokusert, passer på utstyret og på tidene. Aldri noe tull, sier Moberg om guttene som går på Wangs idrettsgymnas der de seiler om sommeren og går langrenn om vinteren. Deres innstilling til toppidretten er slik den skal være og jeg spår guttene en stor fremtid, sier Peer Moberg.

Mathias og Alex drar nå hjen i fire dager før de returnerer til Gdynia der 29er klassen skal ha sitt VM fra neste uke. Da blir deltakelsen vesentlig større med også eldre seilere. Likevel er våre gutter favoritter til å sikre seg nok en tittel. 

Tobias Birkeland fortsetter den gode seilingen og med 2. plass idag klatret han til 9. plass sammenlagt. 29er jentene Amalie Wang og Fredrikke Foss nådde ikke målsettingen om en topp ti plassering, men 12.plassen er likevel akseptabel i debuten i en internasjonal regatta. Hanna Fjom endte på 14.plass i Laser Radial kvinner.