God start for Helene og Marie. EM Weymouth 2019
God start for Helene og Marie. EM Weymouth 2019

Kjemper om bronsen

FX-jentene er med i bronsekampen, men alle merker at konkurransen i gullfinalene er på et høyere nivå.

Publisert Sist oppdatert

Helene Næss og Marie Rønningen samt Nicholas Fadler Martinsen og Martine Steller Mortensen i henholdsvis 49erFX og Nacra17 er begge i gullfinalen. De merker at konkurransen er vesentlig skjerpet og at det taktiske spillet nå er annerledes. 49er jentene startet dagen med 3. plass og rykket frem til bronse, men 10. og 9. i de neste trakk en plass nedover på listen. Likevel er jentene godt fornøyd med dagen og er fulle av selvtillit foran avslutningen av mesterskapet, med fem seilaser igjen pluss medaljefinale. Båtfarten er upåklagelig og jentene behersker nå alle forhold, fra lett til friskere vind. Feltet i Weymouth er av OL kvalitet, med vinnere fra Rio 2016, Martine Grael og Kahena Kunze i tet. Deretter følger NED, GBR og NOR foran NZL, DEN og to ganger SWE.

Tøft i Nacra17

Nicholas Fadler Martinsen og Martine Steller Mortensen i GM 2019 - Weymouth
Nicholas Fadler Martinsen og Martine Steller Mortensen i GM 2019 - Weymouth

Nicholas og Martine seiler fort, men hadde ikke marginene på sin side idag. Små feil ga store utslag, og en straff slo også kraftig ut. Laget holder fremdeles 16 plass, og er godt fornøyde, ikke minst fordi det er så mye å lære i dette feltet.

Klatrer i 49er 

Tomas og Mads Mathisen glimter tidvis til i den sterke 49er klassen. De seiler nå i sølvfinale, og med 7. plass i dagens siste seiker er de nå oppe på 53. plass sammenlagt.

Mot OL plass

2019 Finn Open European Championship, 10-18 May 2019 Athens International Sailing Center, Greece
2019 Finn Open European Championship, 10-18 May 2019 Athens International Sailing Center, Greece

Anders Pedersen seiler bra på sitt beste og ser i øyeblikket ut til å ha OL plassen under kontroll. Etter åtte seilaser ligger Pedersen på 9. plass sammenlagt bak NZL, ARG, NED, TUR, NZL, og GBR. England, Nederland, New Zealand, Sverige, Argentina, Canada, Tyrkia og Ungarn er allerede kvalifisert for OL. Norge ligger dermed best an av nasjonene som ennå ikke har sikret OL plass. Fire kvoteplasser skal deles ut etter dette mesterskapet.