Kåre Karlsen i 12.5 eren
Kåre Karlsen i 12.5 eren

Kåre Karlsen er død

Risør Seilforenings markante forman gjennom mange år døde plutselig i går.

Publisert Sist oppdatert

Bare drøyt to uker før Risør Seilforening skal stå som med arrangør i et stort verdensmesterskap for seilere under 23 år i OL klassene 49er, 49erFX og Nacra17, gikk foreningens formann plutselig bort. Klokelig hadde han satt seg selv i en fri posisjon og overlatt til Anne Wichstrøm å koordinere regattaen på vegne av seilforeningen, men tapet av Kåre Karlsen vil likevel være meget følbart i seilermiljøet i Risør.

 

Kåre Karlsen, Risør Seilforening
Kåre Karlsen, Risør Seilforening

 

Kåre var på mange måter Risør Seilforening. Han tok gjenvalg i periode etter periode og sørget for å få styremedlemmer han kunne arbeide godt med. Han hadde derfor stor innflytelse på foreningens drift og må ta mye av æren for dens sterke posisjon i Risør. Han var en krumtapp i det voksende miljøet i 12.5 kvm klassen. Den økende interessen for denne klassiske trebåtklassen skyltes nok blant annet hans filosofi om å bygge opp om de nest beste. - De beste klarer seg selv, sa Kåre.

Som seiler gjorde han seg også sterkt gjeldende og han var en hard konkurrent i 12.5 kvm. klassen. Med sin C 47, «Morild» tok han 2. plassen så sent som i den siste fredagsseilasen 8. juni.