EM Finnjolle

Anders Pedersen med god EM start
Anders Pedersen med god EM start

Ledet, men ble felt av dommerne

Anders Pedersen hadde hele feltet bak seg på første lens i den første seilasen. Da kom det gule flagget.

Publisert Sist oppdatert

– Det var en ergerlig start på regattaen, sier Anders Pedersen, som ellers hadde en fin dag på banen med god fart og sikre manøvre.

– Jeg skjønte ikke noen ting. Ble tatt for rocking, mens konkurrenten ved siden av pumpet for harde livet. 22. plass ble resultatet til slutt, men det er ikke noe å gjøre med nå, sier Anders, som nå må konsentrere seg om å seile bra i resten av mesterskapet for å sikre seg OL-plass til Norge.

I de to andre seilasene gikk det bedre. Med 5. og 6. plass ligger nordmannen på 6. plass sammenlagt før stryking. Holder han stilen vil OL-plassen være sikret. Syv seilaser gjenstår ennå før medaljefinalen.

Leder gjør Giles Scott (GBR), foran Andy Maloney (NZL), Zsober Berecz (HUN), Alican Kaynar (TUR), og Josip Oljutic (CRO).

De hardeste konkurrentene i kampen om de fire OL-billettene ansees å være Caleb Paine (USA) , Pjotr Kula (POL), Ioannis Mitakis (GRE), Jorge Zarif (BRA), kroaten Josip Olujik og Jonathan Lobert fra Frankrike. 

Av disse er det bare Olujik som er foran Pedersen etter første dags seilaser. De andre ligger godt bak på resultatlisten.

EM Finnjolle 2019
EM Finnjolle 2019