Sailing World Cup

De norske lagene i Nacra17 prioritere ikke verdenscupfinale
De norske lagene i Nacra17 prioritere ikke verdenscupfinale

Nedprioriterer verdenscupfinale i Frankrike

Når verdenscupregattaaen i Marseilles starter 4. juni er det med bare to norske seilere til start. De andre landslagsseilerne har andre prioriteringer.

Publisert Sist oppdatert

I alt 325 seilere fra 40 nasjoner stiller til Hempel World Cup Finalen 2019 fra 4. til 9. juni. Regatten går på de samme baner som det er planlagt for OL regattaen i 2014.

Sebastian Wang-Hansen seiler verdenscup i Marseilles
Sebastian Wang-Hansen seiler verdenscup i Marseilles

 

Likevel er regattaen ikke prioritert av de norske landslagsseilerne, med unntak av Sebastian Wang-Hansen i RS:X og Finnjolleseileren Anders Pedersen.

 

 

 

 

 

De øvrige landslagsseilerne har annet på programmet:

Trener til VM

Herman Tomasgaard reiser i disse dager til Warnemunde der han skal trene med de beste tyskerne, svenske Jesper Stålheim og finnen Karle Tapper. Han får med seg treneren Anton Garotte som også får ansvar for den finske seileren. Etter en uke blir det et kort opphold hjemme før han setter kursen til Japan og Sakaminato der VM arrangeres 2.-9. juli. Dette blir nasjonskvalifisering for OL, men berører ikke Norge som allerede er kvalifisert.

Lasere i aksjon. Copyright ILCA
Lasere i aksjon. Copyright ILCA

Line Flem Høst drar i neste uke på treningsleir på Gardasjøen før hun setter kursen mot Japan og VM i Laser Radial, også i Sakaminato, men i dagene 17.-24. juli. Norge er også OL kvalifisert.

49er seilerne Mads og Tomas Mathisen trener i Risør der VM U23 skal arrangeres 2.-7. juli. Til helgen er det pinseleir i Tønsberg med tre norske 49ere til start. De får også tid til å seile stor båt og får på den måten avveksling i treningen. Færderseilasen går i en Shipman 63 før guttene setter kursen mot Kieler Woche.

FX jentene Helene Næss og Marie Rønningen trener hjemme i Tønsberg før turen går til Japan og trening på OL banene ved Enoshima med verdenscup og prøve OL i august.


Nacra17 lagene Nichoas Fadler Martinsen/Martine Steller Mortensen og Tiril Bue/Mathias Mollatt trener alle hjemme og forbereder seg til Kieler Woche.