Ungdoms VM

Norge 4. beste nasjon etter tre dagers seiling

29er seilerne gjør det bra og løfter Norge på nasjonsstatistikken

Publisert Sist oppdatert
Mathias Berthet og Alexander Franks Penty
Mathias Berthet og Alexander Franks Penty

Pia Andersen og Nora Edland kjemper hardt mot russiske Zoya Novikova og Diana Sabirova i kampen om gullet i 29er. Etter onsdagens første seilas som de norske jentene vant holdt de en seks poengs ledelse over russerne, men med to 6. plasser i de neste mot de russiske jentenes 2 og 1 plass, er det de sistnevnte som nå har overtatt ledelsen i mesterskapet. Differansen er nå tre poeng i russernes favør. - Vi hadde god fart på kryss, men ikke så bra unnavind, sa Pia Andersen. Jentene lå på 4. plass i en av seilasene da de kullseilte rett før mållinjen- - Vi gir ikke opp, sier Nora Edland og både hun og Pia Andersen har tro på at det går an å slå russerne

Mathias Berthet og Alexander Franks-Penty fortsetter å seile bra i gutteklassen, men det er jevnt i tet. New Zealenderne Seb Lardies og Scott Mckenzie ligger nå bare ett poeng bak, mens Australias Henry Larkings og Miles Davey har syv poeng å ta igjen.

I de øvrige klassene der Norge er representert, ligger Uffe Tomasgaard på 5. plass i Laser Radial gutter, mens Guro Gjesdal er 15 blant jentene. I RS:X ligger Helle Oppedal på 10. plass blant jentene, mens Henrik Borge er 8 blant guttene.

Nasjonsmessig har vi nå bare USA, NZL og ITA foran oss på listene.