EM 49er, 49erFX og Nacra17

Helene Næss og Marie Rønningen
Helene Næss og Marie Rønningen

Stø kurs mot gullfinaler

FX og Nacra lagene seiler jevnt og raskt på vei mot Gullfinale.

Publisert Sist oppdatert

20 knop med mer i kastene og grov sjø ga store utfordringer i Weymouth idag. Både 49erFX jentene Helen Næss og Marine Rønningen og

Nicholas Fadler Martinsen og Martine Steller Mortensen
Nicholas Fadler Martinsen og Martine Steller Mortensen

Nacra seilerne Nicholas Fadler Martinsen og Martine Steller Mortensen klarte sine saker bra. Nacra laget har nå virkelig funnet fart og rytme, særlig på kryss, og det som skiller dem fra topplasseringer er at de stadig ikke helt mestrer utfordringene unnavinds når det blåser. Med to x 8 som tellende ligger det norsk laget på 17. plass med kort vei oppover på listene. 

Enda bedre resulltater oppnådde FX jentene fra Tønsberg. Med 5. 4 og 8. plass idag viser jentene den stabiliteten de manglet tidligere. Her kan det både bli gullfinale og det som bedre er, men det er litt for langt opp til de aller beste. 11. plass så langt sammenlagt, men Helene og Marie er i en god angrepsposisjon. De fem første båtene på listen har har et lite fartsoverskudd når det blåser, og flere av seilerne her er både tyngre og høyere enn de norske jentene. I morgen er det meldt mindre vind, ca 15 knop, og da håper de norske jentene på nye muligheter.

Mathisenbrødrene Tomas og Mads sliter i det sterke feltet og ligger på 60. plass sammenlagt, men idag fikk de en oppmuntring med 6. plass i den siste seilaser.