Dutch Youth regatta

Berthet og Penty under trening i Oslofjorden
Berthet og Penty under trening i Oslofjorden

Suveren norsk seier i 29er

Mathias Berthet og Alexander Franks Penty var havet foran konkurrentene i Holland

Publisert Sist oppdatert

 

Mathias Berthet og Alexander Franks Penty
Mathias Berthet og Alexander Franks Penty

I konkurranse med 51 andre 29ere hadde Berthet og Penty 5. plass som sin dårligst tellende seilas. De vant fire av i alt 17 seilaser. Regattaen ble avlsuttet i helgen.

Vi har mottatt denne rapporten:

Dutch Youth Regatta i Workum, Nederland er en av de største regattaene i Europa for våre junior seilere, etter Kieler Woche. I år deltok over 900 seilere fra 33 land i Holland i klassene Optimist-jolle, Cadet, Splash, Laser, Nacra 15,RS Feva og 29er.

Krapp sjø og skiftende vind er typiske forhold når man seiler innenfor en dike som man gjør når man seiler i Workum i Holland. Det er ganske annerledes å seile der nede kontra i åpen sjø, og det krever god båt-handling og evne til å kunne trimme om raskt for å holde jevn fart i båten.

Mathias Berthet og Alexander Franks Penty bestemte seg i siste liten og reiste til Workum for få god trening i store felt. Og det fikk de! Det deltok seilere fra sterke seilnasjoner som Australia, USA, Frankrike og England i regattaen, og det ble seilt hele sytten seilaser på fire dager.

Mathias og Alexander vant med god margin, og kan nå kalle seg Dutch Youth Champions. Turen går nå til Pinseleir i Tønsberg.

Du finner resultatene her