Speed is everything

Båtfarten avgjorde etappen fra Boston til Galway, men fem timer mellom første og siste båt i mål er mindre enn differansen mellom første og siste båt i HH Skagen Race.

Publisert

Alle de syv båtene i Volvo Ocean Race seilte i løpet av morgentimene inn til Galway i Irland etter at de siste dagene hadde budt på noe av den friskeste seiling under hele jorden rundt seilasen til nå.

Etter passering av skåringspunktet syd for Newfoundland har etappen vært et rent fartsrace, uheldigvis for Ericsson 3 som mens den ennå ledet seilte på en hval og fikk store skader på kjøl og senkesverd med åpenbare konsekvenser for resten av etappen.

Til tross for at båten ikke greide å henge med konkurrantene var E3 ikke mer enn fem timer bak vinneren E4 i mål, noe som viser at karene på E3 aldri ga opp, men kjempet til det siste.

Magnus Olsson, skipper på Ericsson 3, var ikke like fornøyd som sin kollega og lagkamerat.

 -  Jeg er misfornøyd, men samtidig syns jeg vi seilte bra. Derfor er det frustrerende å ikke komme på pallen. I et kort perspektiv har våre ego fått en knekk, samtidig vet vi hvor vanskelig det er å være i toppen, sier Olsson.

Etappen begynte veldig bra for det nordiske laget. De første døgnene lå de blant de fremste i feltet ut fra Boston, og så ut til være først til scoringgaten - et punkt i kartet som gir poeng. Men da seilte de på en stor hval og fikk skader på både svingkjølen og en av stikkkjølene. Skadene sendte Ericsson 3 fra toppen til bunnen av listen.

-  Vi klarte ikke å seile så fort som vi skal etter at vi traff hvalen. Vi kunne se at det falt små biter av kjølen jo raskere vi seilte, sier Aksel Magdahl, navigatør på Ericsson 3.

På slutten tok det nordiske laget noen sjanser i et forsøk på å komme seg frem i feltet, men det fungerte ikke.

- I begynnelsen så valget vårt veldig bra ut, men så ble vi litt for grådige og ventet for lenge med den siste jibben inn mot mål, sier Magdahl.

 

Båtene blir nå i Galway i knappe to uker. Lørdag 30. mai blir det baneseilas i den irske havnebyen, og lørdagen etter starter neste etappe til Marstrand i Sverige. De er ventet til det svenske sommerparadiset den 10. juni og seilere videre til Stockholm igjen den 14. juni.

 

Plassering og tid for målgang:

1 Ericsson 4 - i mål kl  00:54:22 GMT - utseilt tid 07d 07h 33m 51s

2 PUMA - 02:19:56 GMT

3 Green Dragon - 02:31:18 GMT

4 Telefonica Blue - 02:42:25 GMT

5 Delta Lloyd - 03;39;58 GMT

6 Telefonica Black -  03:58:02 GMT

7 Ericsson 3  05:58:59 GMT.

Rekkfeløge sammenlagt:

1 Ericsson 4    92.0 p

2 Telefonica Blue    77.5

3 PUMA Ocean Racing    76.0

4 Ericsson 3    58.0

5 Green Dragon    52.0

6 Telefonica Black    33.0

7 Delta Lloyd    25.5

8 Team Russia    10.5

Etter sin andre etappeseier på rad, og fjerde totalt er det nå neppe noen som kan true sammenlagtseieren til Ericsson 4, men kampen om 2. plassen mellom Telefonoca Blue og Puma har skjerpet seg etter Pumas 2. og Teleblues 4. plass på denne etappen. Kun 1.5 p skiller de to lagene. For E3 synes kampen om pallplassen å være kjørt, og Green Dragon tok inn verdifulle poeng etter sin 3. plass på hjemstrekket.

Powered by Labrador CMS