3. etappe i gang av Simrad OneStar

Spennende etappe med vanskelige valg

Spennende etappe med vanskelige valg

Seilerne i Simrad OneStar er nå vel avgårde fra Arendal, og på etappen til Fredrikstad står de overfor mange vanskelige valg. Det blåste en perfekt bris da seilerne startet, og starten, den kan du se på SEILtv.

Publisert Sist oppdatert

Med 10-12 knop øst-sydøstlig vind stakk deltagerne i Simrad OneStar avsted i morgentimene i dag – på vei mot Fredrikstad. Ca. 70 n mil har de foran seg, på en etappe der de vil stå overfor mange, vanskelige strategiske valg.

Vinden er spådd å skulle løye og dreie nordlig.

FART ELLER HØYDE? Det første valget seilerne hadde var om de skulle ta høyde for å komme ut av strømmen som renner sørover langs norskekysten, eller om de skulle ignorere strømmen og satse på at stikk i skjøtene og litt lavere kurs skulle gi 1,5 til 2 knop høyere fart og på den måten kompensere for strømmen som «bremser dem».

Ut fra start ser det ut til at valget har endt ut omtrent slik: 25% går for fart, 25% av seilerne går for høyde, mens den resterende halvparten går for et konservativt kursvalg i midten. Med andre ord noe i retning av en normalfordeling.

VINDDREINING. Neste utfordring blir å takle vinddreiningen som er spådd. I utgangspunktene skal seilerne som går øst profitere på en dreing som går via øst mot nordøst, men det er flere usikkerheter knyttet til det.

Når vil dreiningen finne sted?

Kommer den tids nok til virkelig å profitere på den?

Hvor vil vinden være sterkest?

I lett vind kan det bli en «vakuum-boble» midt i Skagerrak, vil den komme?

Og jokeren: Vil pent vær kunne gi solgangseffekt langs kysten? Det vil i så fall bety sønnavind og spinnakerføre. Slett ikke å forakte mens resten av feltet krysser til havs!

Følg den spennende utviklingen på Simrad OneStars live-sider med oppdaterte nyheter og tracking!

Og i samme slengen: Ta en kikk på de over 20 innslagene som er lagd på SEILtv og lev deg inn i den særegne stemningen en soloseilas har å by på. Anbefales!

HVEM VINNER? Trond Åsvoll i Bavaria 38en SIW BONITA leder både klassen sin og over all, men han var så sliten etter 2. etappe etter å ha styr for hånden i ett døgn, at han vurderte å gi seg i hjembyen Arendal. Han er imidlertid blitt overtalt til å starte og gir seg i kast med nye 70 n mil med en autopilot i ulage.

Både han og VENNINNA med Vidar Moe om bord, som leder den største LYS-klassen, fikk seg en nesestyver i starten. Åsvoll ble vippet utenfor startlinjen av sin hardeste konkurrent, Eilert Kamfjord i TJANGS, mens Moe måtte ta ned genuaen som hadde slitt seg ut av liksporet rett før start, og sette den på nytt. Det gjorde at han startet 6 minutter etter de andre.

Simrad OneStar byr på spenning, dramatikk, vanskelig valg og underholdning. Du kan være med på det hele ved å følge regattaen her på internett. Vi byr på nyheter, tracking, seilblogg og SEILtv!