Spiker i første seilas

«Team Ellevill» fra Kristiansand imponerer mest. Her er resultatene fra første dag i X-Yachts Gold Cup.

Publisert

Store bildet: Seiltrimmer Terje Antonisen og rormann Erik Bruborg var både overrasket og svært fornøyd med første dags seilas i X-35.

X-35en «Team Ellevill» startet serien med en første plass som de fulgte opp med en femte og en fjerde. Det gjør at de ligger på en imponerende tredjeplass i X-35 feltet på 15 båter. Først ligger «Laura» fra Findland med to andre og en tredje. Nest beste norske i X-35 klassen er «Ellidia» på en syvende. «MinX» fikk det ikke helt til og ligger sist.

Beste turseiler

I familieklassen ligger Hans Skaar best i sin X-34. Han ligger på 8. Nest best er «Beluga II med Egil Haaland som skipper. Han ligger på 12.

    I den lille sportsklassen ligger det tre danske båter på topp. Beste norske er «Xotic» med Aasmund Drolsum. Nest best av de norske er «Extase»

Tøft i X-40

Hele ni X-40 stiller til start i den store sportsklassen. Beste norske av X-40 er «Bonita» med Knut G Heje. Han har tre X-40 foran seg men ligger kun på 12. Plass i sportsklasse A som også domineres av dansker. De tar de fire første plassene. Beste norske i den store sportsklassen er «Exana» med Per Anton Hansen som skipper.

Wang best

4. plassen til Hedemark gutta i X-41 imponerer, men deres båt «Aquaracer» ligger kun på 16. Plass. Å få strøket deres dårligste plassering på 24. vil nok hjelpe. Det er Terje Wang som ligger best an i den gjeveste klassen av de norske. Han har en 11. Som beste men har seilt gjevt å ligger på en 13. sammenlagt. Det er dansk i tet. «Hvor’f det» har en første og to tredje plasser. Eller ser det få båter som har klart tre gode seilaser. Vinneren av siste seilas har en 20. og en 17. plass.

Powered by Labrador CMS