Spiker i første seilas

«Team Ellevill» fra Kristiansand imponerer mest. Her er resultatene fra første dag i X-Yachts Gold Cup.

Publisert

Store bildet: Seiltrimmer Terje Antonisen og rormann Erik Bruborg var både overrasket og svært fornøyd med første dags seilas i X-35.

X-35en «Team Ellevill» startet serien med en første plass som de fulgte opp med en femte og en fjerde. Det gjør at de ligger på en imponerende tredjeplass i X-35 feltet på 15 båter. Først ligger «Laura» fra Findland med to andre og en tredje. Nest beste norske i X-35 klassen er «Ellidia» på en syvende. «MinX» fikk det ikke helt til og ligger sist.

Beste turseiler

I familieklassen ligger Hans Skaar best i sin X-34. Han ligger på 8. Nest best er «Beluga II med Egil Haaland som skipper. Han ligger på 12.

    I den lille sportsklassen ligger det tre danske båter på topp. Beste norske er «Xotic» med Aasmund Drolsum. Nest best av de norske er «Extase»

Tøft i X-40

Hele ni X-40 stiller til start i den store sportsklassen. Beste norske av X-40 er «Bonita» med Knut G Heje. Han har tre X-40 foran seg men ligger kun på 12. Plass i sportsklasse A som også domineres av dansker. De tar de fire første plassene. Beste norske i den store sportsklassen er «Exana» med Per Anton Hansen som skipper.

Wang best

4. plassen til Hedemark gutta i X-41 imponerer, men deres båt «Aquaracer» ligger kun på 16. Plass. Å få strøket deres dårligste plassering på 24. vil nok hjelpe. Det er Terje Wang som ligger best an i den gjeveste klassen av de norske. Han har en 11. Som beste men har seilt gjevt å ligger på en 13. sammenlagt. Det er dansk i tet. «Hvor’f det» har en første og to tredje plasser. Eller ser det få båter som har klart tre gode seilaser. Vinneren av siste seilas har en 20. og en 17. plass.