Sponsorer betaler for sørafrikanerne i VM

Arrangøren av VM 11-meter i Drøbak har i lengre tid jobbet med å få et sørafrikansk team til start i VM i Drøbak neste uke. Nå er det klart at dette blir en realitet.

Publisert

FOTO: Drøbak arrangerer VM i 11 MOD neste uke. Arkivfoto Seilas.

Pressemelding;

Noe av utfordringen har blant annet vært å finansiere reise og opphold og leie av regattabåt for de sørafrikanske seilerne.

Mannskapet som stiller i Drøbak-VM er deltagere i et veldedighetsprosjekt som er grunnlagt av blant annet seileren Ian Ainslie – samme mann som tapte gullmedaljen med ti centimeter mot Drøbaks-båten «Eldrebølgen» i forrige VM på Balatonsjøen i Ungarn for to år siden.

Seiling som skole

Prosjektet går ut på å få unge sørafrikanere ut av fattigdom og inn i en skolert tilværelse gjennom seiling. De tre som stiller til start i Drøbak sammen med treneren deres, Roger Hudson, ligger i trening i England for å kvalifisere seg til OL-deltagelse i 470-klassen. Nylig tok de bronsjemedalje i VM i Laser SP3-klassen.

Det er nå klart at flere lokale aktører har spyttet i for å få dette laget til start. Foruten regattaarrangøren selv har blant annet Borsumrud Gaard ved Magnus Roth, firmaet Xtra personell ved Kristian Fæste, Ingrid Stange og Ole Jacob Sunde og den internasjonale 11mod-klubben bidratt økonomisk.

Debuterer i 11 MOD

Det sørafrikanske laget består av knallgode seilere - Asenathi Jim, Gerry Heggie, Rudy McNeil, Wadi Xayimpi og trener Roger Hudson, men dette er deres første opptreden i 11-meter, så det er knyttet spenning til hvor godt de vil klare å mestre denne båten. Når de ankommer Drøbak før helgen skal de rett ut i Drøbak-sundet for å trene og for å lære båten å kjenne.

Powered by Labrador CMS