Stargutta tilbake i Miami

Etter et lengre opphold fra starseiling etter Petter Mørland Pedersens kneoperasjon, er gutta igjen klare til dyst på deres "hjemmebane", Miami.

Publisert

- Det var utrolig godt å sette seg i båten igjen, smiler Eivind Melleby, - I dag var første dag på sjøen siden en kald septemberdag i Moss. Det er vel ikke til å stikke under en stol at forholdene her er å foretrekke, selv om det i dag var litt kaldt, bare 19 grader. Melleby og Mørland Pedersen hadde planer om å trene i Perth i høst, men sistnevntes kneskade satt en stopper for det. Etter uendelige timer med nødvendig opptrening skal nå kneet nærme seg toppform. -De neste dagene blir spennende, og jeg håper virkelig kneet tåler belastningen. Jeg har forberedt meg godt og har med et lite apotek med smertestillene om nødvendig, forteller Petter.

 

Trener på pappaperm

Lagets coach, Thomas Guttormsen er hjemme på pappapermisjon, men med seg har de fått Morten Christensen, tidligere fordekksgast på Norsteam, som servicemann. Han skal hjelpe dem med alt det praktiske rundt seilingen. Dette er et prøveprosjekt, hvor målet er å frigi tid til Eivind og Petter slik at de kan konsentrere seg mer om det som har med selve seilingen å gjøre, samt fysisk trening.

 

Viktig og lang sesong foran seg

Årets sesong blir lengre og viktigere enn noen gang før. Allerede nå er mange lag på plass i Miami for oppkjøring til årets World Cup som finner sted i Miami siste uken i januar. Deretter går det slag i slag med trening og regatta helt frem til årets høydepunkt, ISAF VM i Perth i desember hvor OL billetter deles ut. Ved siden av VM vil Prøve-OL og World Cup i Weymouth også peke seg ut som viktige regattaer.

 

Levin Cup

Allerede denne helgen får Team LodeStar måle krefter mot mange av verdens beste Starseilere. Levin Cup arrangeres av Coral Reef Yacht Club, og vil samle ca 30 Starbåter, bla hele det amerikanske landslaget.- Dette blir en god test for oss. Det er alltid greit å starte med regatta etter et lengre opphold. Da får vi en pekepinn på hvor vi ligger an i løypa. Det er meldt 10-15 knops vind, sol og 20 grader. Fine seilforhold, dårlig skiforhold,  forteller Eivind med et smil om munnen.

 

 

Foto: Morten Christensen

 

Powered by Labrador CMS