Sterk vind for Kongen

Kuling førte til mastebrekk og mannefall under dagens seilaser i 8-meter VM, men Kongen gjorde det bra i første seilas.

Publisert

«SIRA» I VM: Kuling for Kongen i dag. Arkivfoto Seilas

Glücksburg, Tyskland 30. juni

Det gikk friskt for seg på regattabanene utenfor Glücksburg i Flensburgfjorden i dag. Flere båter brøt i den harde nordvesten, én mistet masten og flere valgte ikke å starte i den andre seilasen.

Kong Harald var tidlige ute i morges med sin nyreparerte «Sira». Han hadde en meget vellykket seilas i første runde og endte som nummer fem blant samtlige 25 deltagere i klassen. Fullt så bra gikk det ikke i annen seilas. Da blåste det kuling og kongen måtte se 11 båter gå i mål før «Sira».  

I konkurransen om «Sira-trofeet» ligger kongen nå sammenlagt på sjette plass blant de 12 båtene etter fire seilaser. Han har i alt 51 poeng, mens lederbåten, den canadiske «Raven» fra 1938, har 15 poeng sammenlagt. På andreplass ligger den finske «Sagitta» med 36 poeng og på tredje den tyske «Feo» fra 1927. Deretter følger en fransk båt, også fra 1927 og en østerriksk med 45 poeng.

 

Tapte på kollisjon

Kongen tapte mye på å måtte bryte annen seilas etter kollisjonen med argentinerne. Det kostet ham 26 poeng. Uten dette ville han vært nummer to sammenlagt med alt fra en første plass til en 11. plass totalt. Med seks mulige nye seilaser før VM avsluttes søndag, har kong Harald fortsatt gode muligheter for å gjenerobre «Sira-trofeet».

I klassen «First Rule», der «Carmen» er eneste norske båt og konkurrerer med tre andre virkelige veteraner, de tyske gaffelriggete båtene «Sposa» og «Elfe ii», begge fra 1912 og  «Edit» fra 1911, har de norske seilerne fått overraskende sterk motstand fra de tyske båtene. Etter fire seilaser leder «Sposa» med to første og to andreplasser. «Carmen IV», med Bente Bakke Grimseid som skipper, ligger nå sammenlagt på 3. plass med en andreplass, to tredje og en fjerde plass. Overall blant de 25 båtene som deltar ligger hun imidlertid bare på 24. plass etter fire seilaser.

Powered by Labrador CMS