Stålstrøm og Sonaren gikk rett i tet
Stålstrøm og Sonaren gikk rett i tet
Stålstrøm og Sonaren gikk rett i tet
Fin start for Sonaren

Stålstrøm og Sonaren gikk rett i tet

Jannicke Stålstrøm og Sonarseilerne hadde en knallåpning på verdenscupregattaen i Medemblik og tok ledelsen fra start.

Publisert Sist oppdatert

Hovedbilde: Jannicke Stålstrøm imponerte stort i verdenscupåpningen.

Jannicke Stålstrøm seilte strålende i dagen tre seilaser og vant de to første, mens hun måtte ta til takke med 2. plass i den tredje. Hun leder selvsagt klart foran italienske Flavia Tartaglini som hadde plasseringene 3, 2 og 1, og Hong-Kong seileren Hei Man Hayley Victoria Chan med 2, 3 og 3. Maria Aadland Mollestad hadde plasseringene 11, 11 og 15 og ligger med et på 13. plass.

I RS:X for herrer ligger Sebastian Wang-hansen på 10 plass med plasseringene 11, 5 og 11.

Team Sonar har ligget hjemme og trent i tre uker siden de kom hjem med bronsemedalje fra den forrigeverdenscupregattaen i Hyeres.  - Selv om vi var fornøyde med bronse gjorde vi for mange feil i Hyeres. Vi har nå trent for å eliminere disse frem mot årets siste to verdenscuper og Paralympics, forteller Per Eugen Kristiansen.

Arbeidet ser ut til å ha båret frukter da det norske laget åpnet verdenscupen i Nederland med å ta ledelsen etter første dag med serien 1, 1, 4. - De to første seilasene var bra, men i den siste gjorde vi et par unødvendige feil og det kostet dyrt. Alt i alt er det en god start på regattaen og vi er fornøyde, sier Aleksander Wang-Hansen.

Nå gjenstår seks seilaser over tre dager før regattaen avsluttes med en siste seilas lørdag. - Målet vårt er som alltid medalje, men det viktigste er at vi seiler bra og gjør de riktige tingene. Hovedmålet med regattaen er å seile jevnt og unngå dårlige plasseringer, sier Marie Solberg.

Kristian Ruth ligger som nummer 31 i Laser etter at han etter tre seilaser må telle med en tjuvstart.

Verdenscupregattaen i Medemblik teller bare brettklassene, Laser Standard og de to paralympiske klassene 2.4 meter og Sonar. Vår andre paralympiske medaljekandiat, Bjørnar Erikstad deltar ikke i regattaen.