Stor seilerhelg i Tønsberg

Tønsberg Seilforeninge arrangerer denne helgen to Nordiske, tre norske og et klassemesterskap i seiling. Mer enn 80 båter er ventet på startlinjen og størst er deltakelsen i Express klassen.

Publisert Sist oppdatert

Hovedbilde: Arkivbilde fra start i Færderseilasen.

I dagene 16 – 19 august har Expressklasen både NM og nordisk Mesterskap på banene utenfor Fjærholmen ved Tønsberg. Båter fra hele landet er med og det er høyt nivå på deltakerne. Blant annet stiller fire tidligere NM vinnere, av dem Geir Viktor Svendsen som har kjøpt egen båt etter at han vant med ”Hvergang” i 2011.

Link til deltakerlisten

Også 2.4 meter klassen har sitt NM og nordiske mesterskap i Tønsberg denne helgen. Regattaen blir en fin gjennomkjørinmg for vår beste 2.4 meter seiler Bjørnar Erikstad før Parlymicregattaen på OL banene i Weymouth.

De to klassiske båttypene IOD og IOD Princess har henholdsvis klassemesterskap og NM. Førstnevnte oppnår ikke minimumsantallet på 20 båter, men er likevel verdt et syn. Denne klassiske skjønnheten fra Bjarne Aas tegnebord som ifjor feiret sitt 75 års jubileum seiles stadig aktivt både i Norge, i USA og på Bermuda der båten blant ennet benyttes til verdensserien i matchseiling. IOD Princess er en mindre utgave av IOD og ble lansert i 1961 etter tegninger av Bjarne Aas´ sønn Henrik. Klassen er nå konsentrert i Tønsberg-området.