Stormfullt og hektisk Shetland Race

Et usedvanlig tøft Shetland Race er over for i år, etter leteaksjoner på første strekk og et helt døgns forsinkelse av returen.

Publisert

Av de 44 deltagerne var 21-foteren "Pluto" første båt i mål på det avsluttende strekket fra Lerwick til Bergen. Den lille båten, ført av Karl Otto Book og Rannveig Strømsnes kom frem fire små minutter før 50 foteren "Wolfies Toy".

Fredag ettermiddag forelå endelig den komplette resultatlisten, som viser at Per Øverås fra Vestnes på ”Tia Maria” vant årets Shetland Race, med seier i klasse 2 begge veier og altså beste båt "overall".

Tøffe værforhold

Tøffe kulingvarsler gjorde at returen fra Lerwick ble utsatt en dag slik at det skulle være forsvarlig å krysse Nordsjøen også for de mindre båtene - og det ble en frisk seilas tilbake." Pluto"s mannskap rapporterte for eksempel om jevne 10-12 knop på hjemturen, med nordvestlig frisk bris, glimrende forhold - og ikke minst mye sjø. På det meste kunne mannskapet berette om hele fem meter høye bølger.

Det er første gang i Shetland Races historie at en av startene har blitt utsatt et døgn, men alle båtene var trygt tilbake i løpet av tirsdagen - og onsdag kveld var det premieutdeling for årets deltagere i Sjøassistanse Shetland Bergen Race.

Totalresultater etter to etapper (utdrag)

Les hele resultatlisten på www.shetland-race.no

IRC doublehanded > 1,006

IRC doublehanded 1,007> 

Doublehanded Minitransat 

LYS -> 1,20

 LYS -> 1,20

 LYS 1,21 – 1,29

Resulater "over all" etter 2 av 2 etapper

IRC "over all" etter 2 av 2 etapper

 

Powered by Labrador CMS