Telefonica Blue på grunn før start
Telefonica Blue på grunn før start

Telefonica Blue på grunn før start

Telefonica Blue var borti bunnen utenfor havna i Qingdao på vei til start på 5. etappe i Volvo Ocean Race idag. Nå er båten på land og får sjekket skadeomfang

Publisert

Det ble en dramatisk start på den femte etappen av Volvo Ocean Race. Bare minutter før start droppet Bouwe Bekking storseilet på Telefonica Blue og returnerte til havn for umidelbart å bli løftet på land. En umiddelbar sjekk viste en stor sprekk i kjløen rett over bulben som ble skrudd av for at man skulle inspisere skaden nærmere. Båten skal muligens også undergå en full struktursjekk, noe som kan ta så mye som 24 timer. Båten hadde 6-7 knops fart da den gikk på grunn.

- Det største bejymringen er sprekken i kjølen akkurat over bulben, sa skipper Bouwe Bekking etter å ha tatt skaden i raskt øyesyn. - All malingen er borte, og vi må nå sjekke grundig ettersom vi skal gjennom tøff seiling også på denne etappen. Vi ønsker å gjøre dette ordentlig, sa han.

Green Dragon var først over linjen, men Puma tok omgående ladelsen. Senere overtok E4 og kl 0700 UTC idag morges hadde Torben Grael skaffet seg to nm forsprang til Puma, med Green Dragon ytterligere fire nm bak.

E3 er nå i Qingdao der båten skal bunkres og provianteres før Magnus Olsson og nordmennene Aksel Magdahl, Eivind Melleby og Arve Roaas i besetningen på 11 kommer igang med den 5. etappen. De får heldigvis en lang etappe de kan hente inn konkurrentene på.

Her Magnus Olsson her

Powered by Labrador CMS