Express-klassen

Terje Wang forsterker tidligere NM-vinnerlag

Terje Wang forsterker tidligere NM-vinnerlag

«Alle» satser i Express – nå også NM-grossisten Terje Wang.

Publisert Sist oppdatert

At det blir kamp om medaljene i årets NM og nordiske mesterskap i regi av Oslo Seilforening til sommeren, hersker det ingen tvil om, og laget HVERGANG, som har vunnet tre av de siste fem NM-titlene, ønsker ikke å gi ved dørene. Nå forsterkes laget av Terje Wang, som fra før av har 32 NM-medaljer – 11 av dem i gull. Han er også verdensmester i Yngling, europamester i Soling og har vunnet mesternes mester to ganger.

HVERGANG-laget vil i 2014 bestå av Trygve Leergaard, Terje Wang, Stein Broch Olsen og Esben Keim.

SEILUTVIKLING. Med seilmaker Terje Wang på laget blir det også seilbytte om bord i båten. Nå er det duket for Gran Seil.

– Etter et godt samarbeid med Henrik Ottosson om seilutvikling, og mange bra sesonger med Ottosson–North Design, blir det nå spennende å komme tettere på et norsk seilloft igjen, sier Esben Keim.

– Målet er at vi sammen med Terje skal utvikle verdens beste Express-seil, fortsetter han.

Terje Wang ser på sin side frem til å komme tilbake til Expressklassen. I en pressemelding fra HVERGANG-laget sier han:

– Det er bra for klassen at det er flere seilmakere som kan tilby gode løsninger, og så er det jo veldig spennende når GranSeil i 2014 lanserer det nye Airflow designet for Express. I to år har vi samarbeidet med Geir Victor Svendsen og TEAM GLORY. De har vunnet Færder’n og har topplasseringer i NM og en rekke andre stevner. Den erfaringen vi har fått med disse seilene, har vi nå tatt videre i et helt nytt design.

MANGE OM BEINET. – Vi seiler primært for å ha det gøy, men hovedmålet for 2014 er å representere Express-klassen under mesternes mester til høsten, kommenterer Trygve Leergaard.

Akkurat det målet er det mange andre som har også. Foreløpig er rundt 50 båter forhåndspåmeldt til mesterskapet.