Hankø Race Week

Tett i teten på Hankø

Tett i teten på Hankø

Dag tre i Hankø Race Week ble en langt roligere affære enn fredagen. Den første seilasen bar litt preg av bingo, men så frisknet det til under det grå skydekket. Det er hard kamp om medaljene i alle klassene. Søndag er siste dag.

Publisert Sist oppdatert

I 11MOD er det Terje Wang som leder med 11 poeng foran Pål Brudevoll i Mr. Niceguy som har 14 poeng. Wang og hans mannskap vant lørdagens siste seilas.

SUPRISE. I Drage klassen gikk det langt roligere for seg på lørdag. Odd Roar Lofterød har fått seriøs konkurranse om hans nesten obligatoriske førsteplass i Hankø Race Week. Det er Jan-Erik Dyvi som har tatt innersvingen på Lofterød.

I de tre første regattaene dro han spiker foran Lofterød i hvert race. Men etter syv regattaer har nå Lofterød seilt forbi på sammenlagtlistene og leder med et poeng foran søndagens siste seilaser. Det er kun de to som kjemper i teten.

PRESIDENT. I 5.5mR klassen er det klassens president som leder suverent. Hans Nadorp (NED) har lagt ned mye trening og har et overtak som sannsynligvis ingen kommer til å bryte på søndag. Han har 6 poeng, mens det er de to Bahamas-båtene Silver Fox og John B som kjemper om sølv og bronse med henholdsvis 15 og 17 poeng.

I Express klassen røyk det med to master, et ror og en god del spinnakere i fredagens kraftige vinder. Her er det tett blant de to beste. Arild Holt har 9 poeng, mens Ola Tobias Fremstad har 10 poeng.

H-båtene har en tett medaljekamp i vente på søndag. Tønsberg Seilforenings Ketil Rivå leder med 9 poeng, tett fulgt av de to Fredrikstad-skipperne Tor Christian Theodorsen og Per Helgesen med henholdsvis 10 og 14 poeng.

Enda tettere er det i IOD. Her er det Urban Ristrop som leder med 11 poeng, Martin Rygh har like mange, mens Bjørn Wahlström (SVE) har 12 poeng.

VETERANER. Melges veteranen Herman Horn Johannessen leder Melges 24 klassen med 15 poeng, og bløir fulgt av den vel så drevne Geir Dahl Andersen med 20 poeng. Peder Jahre og laget hans i Terra Eiendomsmegling har virkelig fått grepet i den ultrakompetitive klassen i år og ligger på en tredjeplass med 24 poeng.

X99, Hankø Race Weeks eneste havseilerklasse, har seks båter på startstreken. Hans Ulrik Grünert leder med 11 poeng, foran Tom Clement Ludvigsen på andre med 12 poeng.

Du finner hele resultatlisten her.

http://www.sandaker.no/resultatliste22.asp?seilasid=110¬op=1