Cruiseskip mot trimaraner, racet i gang

The Bridge startet i går, så langt er fossilt drivstoff raskere enn vindkraft.

Publisert Sist oppdatert

The Bridge er et race mellom «Queen Mary 2» og fire Ultime-trimaraner. Racet startet søndag 25. juni fra Saint Nazaire i Frankrike, og går til New York i USA. Arrangementet skal markere vennskap mellom Frankrike og USA, og at det er 100 år siden 14,750 amerikanske soldater gikk i land i Saint Nazaire for å gjøre slutt på første verdenskrig. Den endte 11. november 2017.

Lett vind

Fire av verdens raskeste seilbåter for havseilas deltar i racet. To av dem med ferske verdensrekorder rundt jorda. Idec seilte jorda rundt på 40 døgn, 23 timer og 30 minutter, mens Thomas Coville med «Sodebo» Ushant og Lizards Point etter 49 døgn, 3 timer. 7 minutter og 38 sekunders seilas. Tross for at disse to båtene som seilte jorda rund med til tider hastigheter over 30 knop, så ligger de over 100 nm bak «Queen Mary 2». Raskeste trimaran har holdt snittfart på 13 knop, mens passasjerskipet har seilt 22 knop.

Det har vært lett vind siden start.

TRACKING: «Queen Mary 2» har forholdene på sin side, mens trimaranene nå har lett vind, men må sloss seg gjennom en rekke lavtrykk.
TRACKING: «Queen Mary 2» har forholdene på sin side, mens trimaranene nå har lett vind, men må sloss seg gjennom en rekke lavtrykk.

Med mannskap

Det er «Macif» med Francois Gabart som leder racet av de fire trimaranene. han seiler også den nyeste båten. Alle disse er utstyrt med mannskap, tross for at båtene er utviklet for å seile solo.

For Francois Gabart blir denne regattaen en god oppkjøring for rekordforsøket som er planlagt i vinter. Da vil han forsøke å slå Thomas Covilles rekord fra denne vinteren.

Du kan følge regattaen her

  

Un départ à couper le souffle ! by thebridge2017