15 January 2023, VO65 Leg 1 Start in Alicante: Ambersail 2 & Mirpuri Foundation Racing Team
15 January 2023, VO65 Leg 1 Start in Alicante: Ambersail 2 & Mirpuri Foundation Racing Team

«AmberSail2» tar en stor sjanse

The Ocean Race-feltet fikk to bråstopp i natt. Nå har motvinden fyldt inn.

Publisert Sist oppdatert

10 av 11 båter holder seg nord, langs land av Spania, mens VO65 «AmberSail2» har seilt sydover, mot kysten av Afrika. Så lang av den litauiske båten tjent stort på det, og seilt inn i den beryktete nordavinden først. Her er de også langt mindre beskyttet, og kan risikere å få for mye vind. Kl 0800 mandag morgen seiler «AmberSail2» 11 knop, mens Aksel Magdahl i «WindWisper» gjør åtte knop.

IMOCA raskest

VO65 feltet startet to timer før IMOCA, men det tok ikke mer enn fire timer før båtene med foiler tok igjen de gamle Volvo-båtene. Ut fra start seilet VO65 båtene i 15 knop, mens IMOCA gikk 10 knop raskere. VO65 seilte seg inn i et stillebeltet, og ble liggende å vente på IMOCA-båtene. I løpet av natta har de seilt relativt jevnt. Like etter midnatt buttet det igjen, og båtene ble liggende nesten fire timer stille. Det var her at «AmberSail2» stakk, og tjent enorm.

SYDOVER: «AmberSail2» velger en helt annen rute, og har tjent på det.
SYDOVER: «AmberSail2» velger en helt annen rute, og har tjent på det.

Mye vind

Mandag formiddag blåser det 15 m/s i farvannet båtene befinner seg, og vinden er økende. Navigatør Aksel Magdahl mener de er heldige om de ikke får mer en 20 m/s. Vinden vil være litt svakere nærmere Gibraltarstredet. Vinden vil være på sitt sterkeste natt til tirsdag, og da beregner Magdahl at de vil passere stredet.