Hekta på flerskrogsseiling

Thorleif Thorleifsson har oppdaget det enkle båtlivet med en 23-fots trimaran.

Publisert Sist oppdatert
ENKELT: Trimaranen Multi 23 byr på seiling på en ny måte.
ENKELT: Trimaranen Multi 23 byr på seiling på en ny måte.

Thorleif Thorleifsson ble kjent i det norske seilermiljøet da han i 1981 sammen med Gustave Brun-Lie ble de første norske sellerne som gjennomførte TwoStar, en transatlantisk tomansseilas.

Rundt Nordpolen

Siden har han krysset mange andre hav, men han har vært fascinert av det høye nord, noe som førte til at han sammen med Børge Ousland i 2010 gjennomførte seilasen rundt nordpolen i en 31 fots trimaran. Nå var interessen for flerskrogsbåter vakt for alvor og da han for noen år siden fikk anledning til å overta et sørlandshus ved Tvedestandsfjorden, var tiden inne til å skifte ut den tradisjonelle 44 fots turbåten med noe enklere. Inspirert av sine gode kontakter fra fransk flerskogsmiljø falt øynene på et Multi 23, en rask og spartansk trimaran best egnet til seilas innaskjærs med overnattinger i land.

Nordover i sommer

Kontakten med Ousland har utviklet seg til nært vennskap og til sammeren skal de to, sammen med blant annet Johan Pettersen seile den gamle “Northern Venter» til Jan Mayen der det skal bestiges fjell. Om dette og mer forteller han Seilmagsinets Mikkel Thommessen i denne utgaven av helgemagasinet på nett.

EVENTYRER: Thorleif Thorleifsson er fansinert av seiling i nord.
EVENTYRER: Thorleif Thorleifsson er fansinert av seiling i nord.