Transat Jacques Vabre i sterk vekst

Stevnekollisjon med Barcelona World Race hindrer ikke rekorddeltakelse i høstens andre tomannsseilas fra Le Havre til Salvador i Brasil. Blant deltakerne finner man norske Rune Aasberg og Tom Thoresen i Open 40 klassen

Publisert

Allerede er 68 registrert seg til den åttende utgaven av tomannsseilasen Transat Jacques Vabre som starter 3 og 4 november fra Le Havre før seilerne skal forsere 4,634 nm over Atlanterhavet på veien til Salvador de Bahia, Brasil. Enda er det en måned til påmeldingsfristen utløper.

Deltakerantallet bekrefter tendensen fra Route du Rhum der den nye Class 40 dro deltakerantallet i været. 38 er allerede forhåndsregistrert og bindende påmeldig foreligger fra 22 båter. Blant dem er flere fra Simon Rogers tegnebord og bygget i Thailand, en sydafrikansk søsterbåt til Ian Munslows båt som skal seiles av Miranda Merron foruten Rune Aasberg's og Tom Thoresens båt som er tegnet av Owen Clarke.

Til nå er deltakere fra åtte nasjoner påmeldt. Til tross for kollisjonen med Barcelona World Race er hele 15 IMOCA Open 60s klare til start, fler av dem nye i år. ORMA 60 trimaraner er en klasse på retur, men seks båter er påmeldt. Disse skal seile en lengre rute på 5,190 nm etter å ha måttet passere babord om Ascension Island to.

Powered by Labrador CMS