Tredje på rad for Asker-duo
Tredje på rad for Asker-duo

Tredje på rad for Asker-duo

Torgeir Pedersen og Terje Sorteberg tok sitt 3. NM i Andunge.

Publisert Sist oppdatert

Torgeir Pedersen og Terje Sorteberg fra Asker var allerede norgesmestre da de stilte til start i Andunge-NM. Duoen vant tidligere i sommer også NM i 11-meter, og som vinnere av de to siste NM-ene i Andunge, var de klare favoritter – et favorittstempel de taklet med bravour. Med seire i de tre første seilasene, sa de klart ifra om hvor «skapet skulle stå».

GODE, MEN UTFORDRENDE  FORHOLD. Forholdene var flotte, men utfordrende med en ustabil nordavind de to siste dagene. Vinden var også tidvis frisk den siste dagen, og varierte både i styrke og retning. Arrangørene i Asker Seilforening gjennomførte et effektivt arrangement, og for første gang i et Andunge-NM fikk man gjennomført hele 10 seilaser.

JEVNT OM MEDALJENE. Var Pedersen/Sorteberg klare enere, utspant det seg en spennende kamp om de øvrige medaljene. Seks lag kunne ta medalje før siste dags to seilaser, og det var først etter siste seilas at fordelingen ble klar.

Morten Jensen og Mikkel Hoff Jensen fra Asker vant siste seilas, og sørget med den seieren for å oppgradere bronsemedaljene fra 2014 til sølv i år. Pål Persen (Kragerø)/Erling Nielsen (Horten)/ Fredrik Nielsen (Horten) og Camilla og Henrik Nore fikk samme poengsum, men Kragerø/Horten-laget tok bronsemedaljene på bedre enkeltplasseringer.

KLAR SEIER. Mestrene fortsatte etter første dags tre seire med serien 11-2-7-1-1 den andre dagen da det ble seilt fem seilaser, for så å avslutte med 2. og 5. plass. Med 14 poeng var de godt foran de Jensen-duoen på 2. plass med 29 poeng.

26 båter stilte til start, hvorav fire av dem var svenske.

Komplett resultatliste