Trofeo Princesa Sofia

Helene Næss og Marie Rønningen suverene i 2. seilas.
Helene Næss og Marie Rønningen suverene i 2. seilas.

To norske seire på åpningsdagen

Tomasgaard og FX-jentene bekrefter form på Mallorca

Publisert Sist oppdatert

Det ble en lang åpningsdag for den 50. utgaven av Trofeo Princesa Sofia IBEROSTAR so mstartet mandag for alle ti OL klassene i Palmabukten på Mallorca. For Nacra 17, Laser og Laser Radial som ble sendt ut tidlig på dagen ble det en seilas i lett og skiftende vind før sjøbrisen satte inn på ettermiddagen. 49erFX og Finnjollene som startet senere på dagen fikk om ikke annet mindre ventetid på sjøen. Det ble imidlertid ingen seiling for 49er og brettklassene. 

Laser standard

De 185 Laserne er delt inn i tre puljer som alle fikk gjennomført to seilaser mandag. Herman Tomasgaard viste at formen er intakt etter verdenscupseieren i Miami tidligere i vinter. Med 1. og 2. plass leder han regattaen etter første dag.

Laser Radial

I Laser Radial deltar 118 båter som er fordelt i to puljer. Line Flem Høst seilte til 5. og 14. plass i  sine to heat og ligger med det på en sterk 13. plass sammenlagt. Caroline Rosmo ligger på 30. plass etter 11. og 28. plass i sine heat.

49erFX 

Også Helene Næss og Marie Rønningen viste god seiling da de vant suverent dagens andre seilas i sin pulje der de blant annet slo OL vinnerne Martine Grael og Kahena Kunze.

Finnjoller

Finnjollene fikk gjennomført to seilaser. Anders Pedersen havnet på 16. plass i den første etter litt stang og ut, mens han var godt fornøyd med 2. plass i den andre. Sammenlagt ligger Pedersen nå på 18. plass.

 

 

 

Nacra17

Nicholas Fadler Martinsen og Martine Steller Mortensen er best av de norske Nacra-seilerne med 23 plass sammenlagt etter 8, 16. og 11. plass. Tiril Bue og Mathias Mollatt er 33 etter 10, 22 og 17.

Der ble ikke gjennomført seilaser i 49er klassren og det er ingen norske brettseilere på Palma.

 

Hermann Tomasgaard leder etter to seilaser
Hermann Tomasgaard leder etter to seilaser
Anders Pedersen med 2. plass på åpningsdagen
Anders Pedersen med 2. plass på åpningsdagen
Tiril Bue og Mathias Mollatt.
Tiril Bue og Mathias Mollatt.