Trofeo Princesa Sofia Iberostar

De norske lagene i Nacra17 prioritere ikke verdenscupfinale
Anders Pedersen
Helene Næss og Marie Rønningen
Line Flem Høst
Mads og Tomas Mathisen

Tomasgaard holder ledelsen

Også 49erFX jentene, Anders Pedersen og Line Flem Høst seiler bra og har gode sjanser til å nå medaljefinalene

Publisert Sist oppdatert

Dag to i Trofeo Princesa Sofia Iberostar bød på 10-12 knops vind og solskinn over Palmabukten. Det ga de beste forhold for seilerne. 

Laser

Igjen imponerte Hermann Tomasgaard og med 4. og 2. plass i sin pulje holder han ledelsen sammenlagt foran Finn Lynch, IRL og Kaarle Tapper FIN. Robert Sheidt BRA som gjør comeback i Laser ligger til sammenligning på 23. plass.

Line Flem Høst

 

Laser Radial

Kun tre poeng skiller Line Flem Høst på 15 plass fra Monika Mikkola, FIN på 10. plass i Laser Radial. Line hadde tirsdag plasserignene 6 og 22. Danske Anne-Marie Rindom leder regattaen etter å ha vunnet samtlige seilaser. Caroline Rosmo ligger på 43. plass,

49erFX

Med to 6. plasser som tellende ligger Helene Næss og Marie Rønningen på 10 plass sammenlagt etter seks seilaser i 49erFX. Det er kort vei oppover på sammenlagtlisten, så medaljefinane bør være innen rekkevidde her.

Anders Pedersen

 Finnjolle

Anders Pedersen er stadig ujevn, men med en ny topp tre plassering tirsdag ligger nordmannen på 14. plass sammenlagt med bare fire poeng opp til 8. plass.  

Nacra17

Nicholas Fadler Martinsen og Martine Steller Mortensen som nå representerer KNS er stadig best avde norske i den krevende foileklassen. Mathias Mollatt og Tiril Bue har et lengre avbrekk med Mollatts skukderskade, men også de gjør fremskritt dag for dag. Lagene ligger henholdsvis på 35. og 48. plass. 

 

Mads og Tomas Mathisen

49er

Her deltar det som trolig blir det eneste norske laget i U23 VM i Risør til sommeren, Mads og Tomas Mathisen. 

- Vi er veldig fornøyd og har seilt solid i dag, med 13, 13 og 10 i de 3 seilasene. Dette er en av de bedre startene på en så stor internasjonal regatta vi har hatt. Av 108 båter er vi på 45 plass etter første dag. Men det er utrolig jevnt og hvilket finalefelt man kommer i avgjøres i morgen etter tre nye seilaser. Det er kun 10 poeng opp til topp 20, sier brødrene.