Halvor S. Hanssens nye skute: «Christian Radich».
Murena 30 «Serifos» med skipper Per-Harald Haugan, Halvor S. Hanssen og venner i Botnhamn.
Fra lokalregatta til skipper på fullrigger

Fra lokalregatta til skipper på fullrigger

 – Når det gjelder å være på havet med gode venner, stå tidlig opp om morgenen og se på været er dette det samme på begge båtene, sier «Christian Radich»-skipper Halvor Stubberud Hanssen (31) fra Senja.

Publisert Sist oppdatert

STORT BILDE: Halvor og kamernatene i Murena 30 «Serifos» under Senja Rundt tidligere denne måneden. Foto t.h: Halvor som skipper og kursinstruktør i Kroatia i fjor.

31-åringen fra Vangsvik i Senja referer til det han mener er fellesnevneren mellom å ha ansvaret for den stolte fullriggeren og det å være med kompis Per-Harald Haugan som mannskap på en 30 fots Murena i årets Senja Rundt. Men der slutter også likhetene.

– Den første forskjellen er jo først og fremst at dette er ferie. Dette er ren kos, uten å ha ansvar for andre. Dessuten kan jeg ta tak i hvilket som helst tau uten problemer i Murenaen «Serifos». Det er jo ikke like lett på «Christian Radich», ler Halvor, som også har jobbet som kaptein og båtførerprøve- instruktør på seilkurs for nordmenn på seilkurs i Kroatia de siste somrene.

Åtte år som navigatør

Halvor har allerede åtte år med fartstid som navigatør på fullriggeren som nylig vant Tall Ships Races.  Da Tall Ships-regattaene forlot  Bergen mønstret senjaværingen på «Christian Radich» som skipper på skuta.

12 knop over Nordsjøen

I skrivende stund ligger «Christian Radich» i Den Helder, og Halvor forteller følgende om turen over fra Bergen:

– Nå vi ligger i pøsregn i Den Helder i Nederland etter å ha seilt og vunnet regatta fra Bergen og hit. De moderne båtene hadde ikke sjans til å følge oss over Nordsjøen til Aberdeen der det var en rundingsbøye, skriver Halvor som forteller om fin vind fra NNE til NNW frisk vind, godt på låringen, alt satt, snitt på 12 knop over åtte timer! 254 mil på ett døgn...